За волонтерством – майбутнє

У грудні світ відзначив Міжнародний день добровольців. Волонтерський рух досить поширений і на теренах нашої республіки. На державному рівні визначено пріоритетні напрямки доброчинної діяльності. Це – правове, екологічне та соціальне волонтерство, збереження історичної пам’яті, робота з літніми людьми та ветеранами, з малозабезпеченими сім’ями тощо. Усі напрямки руху набувають неоціненного значення, коли свою добру волю виявляє молоде покоління.

Рибницькі волонтери (учні СШ №№ 8 та 11 разом зі своїми наставниками) взяли участь в акції з упорядкування навколишньої території. Школярі висадили рослини на території дитячого ігрового майданчика, спорудженого до Дня міста з ініціативи депутата Верховної Ради Віталія Каліна.

«Коли довкілля прикрашають та облаштовують самі діти, відчуваючи свою до цього причетність, то й оберігатимуть його дбайливо та відповідально. І ми, дорослі, повинні надавати їм таку можливість», – зазначив активний волонтер нашого міста директор СШ № 11 Іван Василовський.

«Волонтерський рух зараз на підйомі. За ним – майбутнє!», – наголосив заступник глави держадміністрації з соціальних питань Юрій Молдовський, який взяв активну участь в акції. Він подякував юним рибничанам за свідомість, активну громадянську позицію і бажання робити добрі справи. «Будемо сподіватися, що ці починання, добрі справи матимуть своє продовження», – зазначив заступник глави.

Уже ранньої весни тут розквітнуть понад 70 кущів спіреї, бересклети, піраканти, зазеленіють французькі клени, липи, кельрейтерії. Особливу увагу майстер служби з озеленення Рибницького підприємства комунального господарства та благоустрою Ірина Кушнір акцентувала на піраканті: «Рослина ця надзвичайно гарна. Спочатку вона цвіте зеленим листям, а взимку з’являються червоні ягоди, що само собою дуже красиво».

Учні-волонтери зазначили, що, висаджуючи кущі, вони залучаються до загальної справи – озеленення не лише мікрорайону, а й усього міста. «Тільки разом ми зможемо зробити нашу Рибницю ще більш зеленою та привабливою», – наголосили юнаки та дівчата.

Максим   ГАЛЬЧУК.