З 1 грудня держава сплачуватиме кошти пайщикам

13 листопада перший заступник міністра сільського господарства і природних ресурсів Олег Ділігул в інтерв’ю журналістам розповів про особливості грошових виплат пайщикам у поточному році.

«9 листопада 2017 року ухвалено Постанову Уряду ПМР №302 «Про механізм і розмір виплат 2017 року компенсації та матеріальної винагороди в грошовому відношенні громадянам, які мають право на земельну частку (пай), та іншим робітникам сільськогосподарських підприємств». Затверджено, що розмір грошових виплат для пайщиків (спадкоємців) у 2017 році складатиме 850 рублів за один земельний пай, що на 50 рублів більше ніж торік», – сказав Олег Ділігул.

Як він розповів, з 7 серпня по 20 жовтня поточного року проходила реєстрація громадян, які бажають отримати кошти за земельний пай. У зв’язку з багатьма зверненнями, які надходили до Президента Вадима Красносельського, було ухвалено рішення зменшити необхідний мінімальний трудовий стаж на колективних, державних, муніципальних та інших сільськогосподарських підприємствах з 20 до 15 років. За попередніми даними, на сьогодні кількість зареєстрованих громадян, фінансованих коштом Пайового фонду, складатиме 46000, з яких 3000 пройшли реєстрацію в 2017 році.

Виплати коштів пайщикам та іншим працівникам сільськогосподарських підприємств триватимуть з 1 грудня 2017 року до 1 жовтня 2018 року.

«Для отримання грошової винагороди громадянинові потрібно звернутися в касу ЗАТ «Приднестровский Сбербанк» того населеного пункту, де він проходив реєстрацію, і надати один із таких документів: паспорт громадянина ПМР; паспорт громадянина Радянського Союзу; посвідчення особистості з документом, який підтверджує наявність постійного місця проживання на території нашої республіки», – сказав перший заступник міністра.

Варто також зазначити: якщо громадянин самостійно не зможе отримати кошти, то за його дорученням це можуть зробити родичі або інші довірені особи.

Володимир   ДАНИЛОВ.