Баскетбольний трофей у приднiстровцiв

Наприкінці грудня в Кишиневі кращі баскетбольні команди змагалися за Кубок Молдови з баскетболу. У турнірі взяв участь і баскетбольний клуб (БК) «Рибниця».

Щоб потрапити у фінал, придністровці за результатами двох ігор здолали торішнього переможця – БК «Гамма-Сінд» із Кагула. На своєму майданчику рибничани розгромили суперника з рахунком 112:52. Попри поразку в гостях (80:68), придністровці вийшли у півфінал і зустрілися з командою «Адміралс» із Кишинева, обігравши її з великим рахунком 125:48.

У фіналі турніру БК «Рибниця» зустрівся з лідером чемпіонату Молдови – командою «Донбаскет» із Дондюшан.

Напружений поєдинок завершився перемогою придністровців, які обіграли суперника з рахунком 83:75. Найрезультативнішими гравцями в команді БК «Рибниця» стали Сергій Мякінін і Денис Мельничук, які набрали 27 і 20 очок відповідно.

В інтерв’ю журналістам начальник придністровського клубу В’ячеслав Чокан сказав, що ця перемога є важливою для всього придністровського баскетболу і зазначив: «У республіці цей Кубок побував років 15 тому, напевно, ще з тих часів, коли його вигравав бендерський «Флоаре». Це, дійсно, велика подія для всього вітчизняного баскетболу. Кубок наш!».

За словами старшого тренера нашого колективу Олега Правдюка, обов’язково треба вірити в успіх. «Я вже звик до того, що ми переважно не були фаворитами, але це не завадило нам сьогодні виграти престижний трофей», – зауважив придністровський тренер.

Надалі рибничан чекатимуть ігри в чемпіонаті Молдови. 27 січня наша команда на своєму стадіоні прийматиме «Донбаскет». У турнірній таблиці рибницька команда посідає четверте місце. Необхідно відзначити успіх іншого придністровського колективу – «Тигіни» з Бендер, баскетболісти якої посідають друге місце в чемпіонаті. Також 27 січня бендерчани на своєму майданчику прийматимуть у рамках першості Молдови команду «USMF» із Кишинева.

Олександр   ЗАЙЧУК.