«Новорічний сувенір»запалив нові зірки

У Дубоссарах відбувся конкурс молодих виконавців естрадної пісні «Новорічний сувенір – 2019». Це свято для любителів пісні, які вже з раннього віку віддають перевагу вокальному мистецтву і починають крокувати чарівним шляхом музичної творчості.

Розпочалося все 10 років тому. Організували такий конкурс керівник зразкового колективу «Звичайнісіньке чудо» Світлана Чорнописька та тодішній начальник районного Управління культури Лариса Гаврилашенко (її, на жаль, вже немає з нами).

Дві творчі людини вирішили зробити для дубоссарських талановитих дітей сценічний майданчик, на якому вони розкривали б свої здібності й дарували радість людям. Упродовж десяти років напередодні Нового року за старим стилем відбувається такий конкурс у Дубоссарах. У ньому беруть участь не тільки вихованці вокальних гуртків міста і району, а й співаки-початківці. Цього разу наймолодшій учасниці було всього 4 роки, але вона упевнено вийшла на сцену і спокійнісінько виконала чудову пісню про новорічні свята. «Хотілося б, щоб таких заходів у нас було якомога більше. Ми ж маємо так багато талановитих дітей, а подібні конкурси якраз і відкривають нових зірочок. Для них виступи на сцені – це і досвід, і дружба, і підвищення майстерності. Якщо співають діти, значить все у нас гаразд!» – підкреслила заслужений працівник культури ПМР Світлана Чорнописька.

Цього року конкурс зібрав понад 40 молодих виконавців, які змагалися у чотирьох вікових категоріях. На думку членів журі, обрати кращих було нелегко. До речі, цього року до його складу увійшли переможці попередніх конкурсів. Оскільки у 2019 році захід став ювілейним, то організатори вирішили перетворити його у фестиваль. Багато яскравих емоцій подарували глядачам усі учасники вокального свята, які виконували пісні російською, молдавською, українською та англійською мовами. Гран-прі фестивалю по праву дістався 16- річній Ганні Текля. Для дівчини це третій конкурс у житті. Минулі два відбулися у 2018 році за межами Придністров’я: в Білорусі й Італії, на яких вона посіла другі призові місця. Ганна зізналася, що вокалом займатиметься й надалі. Вона мріє присвятити музичному мистецтву все своє життя, а такі конкурси, за її словами, лише допомагають удосконалювати свої уміння. Усі учасники стали дипломантами «Новорічного сувеніра» й були нагороджені почесними дипломами.

Надія   ІВАНОВА.