«Лікбез» для підприємців триває

З метою уникнення помилок у веденні бухгалтерського та податкового обліку для платників податків Григоріопольського району та міста Григоріополя фахівці податкової інспекції провели черговий семінар на тему: «Про правопорушення, які найчастіше допускають у своїй діяльності юридичні особи та індивідуальні підприємці». 

У роботі семінару взяли участь провідні фахівці податкової інспекції та платники податків – суб’єкти господарювання. Розглядались актуальні питання щодо змін у чинному податковому законодавстві. Особливу увагу приділили тим розділам, де найчастіше під час обліку допускаються порушення та неточності. Начальник районної податкової інспекції Вікторія Синявська детально зупинилася на змінах у законі «Про податок на майно фізичних осіб» і роз’яснила порядок обчислення і сплати податку на об’єкти нерухомості, які перебувають у власності фізичних осіб.

Заступник начальника відділу оподаткування Ганна Парасковей звернула увагу на дію трьох спеціальних податкових режимів: для самозайнятих осіб, патентовласників, юридичних осіб та індивідуальних підприємців – суб’єктів малого і середнього підприємництва, які ведуть свій бізнес за спрощеною системою, суть якої полягає в заміні сплати для юридичних осіб та індивідуальних підприємців кількох податків на єдиний податок. До відома підприємців була представлена інформація про порядок застосування спеціальних податкових режимів, дія яких набирає чинності з 1 квітня 2019 року.

Учасникам семінару представили роз’яснення та відповіді на поставленні запитання. Представники малого бізнесу уточнювали інформацію щодо розрахунків з юридичними особами за допомогою онлайн-каси, багатьох підприємців зацікавив порядок обчислення нових податкових режимів, які застосовуються в селянсько-фермерських господарствах. Такі семінари дають повне уявлення про зміни в податковому законодавстві, а тим самим знижують податкові ризики підприємців, сприяють правильному веденню бухгалтерського та податкового обліку.

Світлана   КОНДРОВА.