У єдності наша сила

Дністровській школі № 1 давно вкоренилася традиція вітати колектив учителів з січневими святами фольклорними колядками трьома мовами. Цього року теж було багато охочих взяти участь у веселому народному дійстві.

У школі часто відбуваються фольклорні свята, виставки, конкурси та концерти. Цікаво, що на уроках технології та на заняттях у гуртках рукоділля ця тема теж відображена. Гурток «Творча майстерня», яким керує досвідчений та креативний учитель Олена Пантелєєва, бере активну участь у всіх міських і республіканських акціях, виставках і фестивалях.

Щосуботи дев’ятикласники долучаються до творчості: майструють оригінальні сувеніри, проявляють фантазію і навички застосування різних матеріалів і технік. Вони навчилися відновлювати покриття шкільних дошок і навіть посіли призове місце в міському конкурсі «Техноінтелект». До святкових дат школярі розробляють дизайн і оформляють вітальні листівки, в тому числі й для ветеранів війни та праці, ветеранів Афганістану і захисників ПМР. Нещодавно вони виготовили оригінальні рами й стенди для шкільного музею.

Діти різних національностей цього навчального року об’єднали зусилля у вивченні побуту народів нашого краю і підготували масштабну роботу під назвою «У єдності наша сила». Це «міні-село», де мирно сусідять російська дерев’яна хата з пасікою, молдавський будиночок з виноградом і лелечим гніздом, українська, покрита очеретом біла хатка з тином, розписними глечиками й квітучими соняшниками, а також мальовниче болгарське подвір’я. У центрі композиції розташувалася символічна клумба з гербом нашої республіки.

Робота визнана лауреатом I ступеня на міському етапі Республіканського фестивалю дитячої та молодіжної творчості «Юність, творчість, талант» у номінації «Виставка декоративно-прикладної творчості «Придністровські самоцвіти» та лауреатом II ступеня в республіканському турі. Це не єдиний успіх гуртка, який віддає перевагу колективній діяльності. На прикладі спільної творчості діти зрозуміли, як важливо об’єднувати зусилля і поважати одне одного, щоб домогтися успіху. Вони пишаються рідним Придністров’ям і мріють жити й працювати в дружній родині його народів.

Лариса   НІКОЛАЄВА.