«Родинні старти»

У рамках Декади молоді та студентів на Кам’янщині відбулося чимало заходів різнопланового характеру. «Родинні старти», які пропагують регулярні заняття дітей і батьків спортом, привернули увагу прихильників здорового способу життя з Кам’янки і сіл Грушка, Хрустова, Северинівка та Ротар.

П’ятнадцять сімей продемонстрували, що фізкультура в їх житті – постійна величина. А ще показали згуртованість, без якої неможливо було успішно подолати смугу перешкод, і кмітливість, яка допомагає без втрат переправитися через умовну річку. Учасники «Родинних стартів» не просто бігали та стрибали. Кожне завдання допомагало їм розкрити сильні сторони. Комбінована естафета вимагала не лише прудкості, а й умілої координації рухів. Влучність кожен член сім’ї доводив на окремому майданчику. Батьки – біля баскетбольного кільця, мами – у дартсі, а діти – у кегельбані. До речі, саме підростаюче покоління було в цьому конкурсі на висоті. А які дивні акробатичні піраміди демонстрували сім’ї!

Емоції в спортзалі зашкалювали. Глядачі вболівали за кожну команду. Забувши про суперництво, родини підбадьорювали всіх, хто виходив на старт. А вдало виконавши чергове завдання цього цікавого багатоборства, члени сім’ї міцно обнімалися, демонструючи дивну єдність.

Нелегко довелося спортивним арбітрам. Зі секундомірами та рулетками вони слідували маршрутом за кожною командою, фіксуючи швидкість і дальність, визначаючи кращих на кожному етапі.

І ось підбито підсумки. Серед сімей з двома дітьми переможцями стали Юлія (удостоєна звання «Найстрибучіша мама»), Геннадій, Валерія та Богдан Кир’яки, що представляли Кам’янську середню школу № 1. У категорії, де змагалися родини з дітьми до 10 років, у серйозній конкурентній боротьбі вперед вирвалася команда Ганни, Ігоря й Анастасії Кишка із села Хрустова. А серед сімей з дітьми старше 10 років безперечними лідерами стали Вікторія, Михайло та Стас Фрунза (Кам’янська середня школа № 3). У цьому випадку, безсумнівно, позитивну роль відіграв досвід. У «Родинних стартах» сім’я бере участь не вперше. А в 2014-му вони були переможцями аналогічних республіканських змагань. Чи вдасться повторити цей успіх – покаже час.

Від організаторів «Родинних стартів» – районного управління народної освіти – провідний фахівець РУНО з виховної роботи Ірина Мельник вручила переможцям і призерам різноманітний спортивний інвентар, який допоможе сім’ям займатися фізкультурою в домашніх умовах.

Тетяна   ГРИЦЮК.