Від щирого серця

Масові гуляння, концертні програми, зустрічі, різноманітні конкурси та змагання – саме таким щозими стає найулюбленіший день усіх, хто навчається в коледжах, технікумах і вишах республіки. З року в рік уже понад два століття 25 січня в багатьох країнах світу святкується День студента, а також День Тетяни. Не є винятком і наша республіка, де свято відзначається за своїми особливими традиціями.

День студента розпочався о 9-й годині. Біля університету на місці закладки майбутньої церкви Софії Премудрості Божої відбулася святкова служба, а потім і зустріч студентів зі священнослужителями Тираспольсько-Дубоссарської єпархії в актовому залі університету.

Ще однією значною подією стало засідання клубу «Візаві». Цього разу на зустріч запросили керівництво університету, а провідною темою розмови були «Сімейні цінності й традиції». Учасники події ділилися своїми спогадами, роздумами та власним досвідом родинних взаємин.

«Я дуже радий, що в університеті так поставлений процес роботи, що ми не забуваємо про найголовніше, про цінності нашого суспільства, – зазначив ректор університету Степан Берил. – Я називаю наш заклад сім’єю, і в цьому немає перебільшення. Дуже радий, що ми можемо розмовляти з вами віч-на-віч, адже це важливо як для студентів, так і для їхніх наставників – викладачів».

Не обійшлося в День студентів і без широких народних гулянь, які розпочалися о 13-й годині в культурно-просвітницькому центрі ПДУ. Тут молоді пропонували взяли участь у різноманітних творчих конкурсах, розважалися в програмі «Маско, я тебе знаю», а також дегустували студентський енергетичний коктейль «Гагарінський». Кореспондент нашої газети, яка минулого року гідно виборола звання «Міс ПДУ», Дарина Кулакова, розповіла, що такі заходи об’єднують творчих людей і залишають цікаві спогади на все життя: «У концертній програмі до Дня студента я беру участь уже вдруге. Ми вже «виводили формулу» ідеального студента, де одним із головних критеріїв було вміння представити себе на сцені. Цього разу наша команда повторила на сцені кращий номер із загальноуніверситетського конкурсу «Міс ПДУ» – образ Фаїни Раневської. Ми підготували театралізовану сценку, в якій розповіли про російську актрису, її взаємини з іншими знаменитими особистостями срібного століття, а також про ставлення актриси до слави».

Різні установи Бендер також щиро порадували студентів: місцеві підприємці підготували спеціальні акції для всіх, хто навчається в професійних освітніх закладах республіки. У деяких міських кафе студенти та всі Тетяни могли скористатися різноманітними бонусами – придбати білет на кіносеанс за пільговою вартістю, а також кондитерські вироби зі святковою знижкою.

Тетяна   БУКІНА.