Зміни податкового законодавства обговорили в Бендерах

У Бендерах відбувся семінар з питань податкового законодавства. У рамках заходу представники профільної служби міста відповідали на запитання бендерських індивідуальних підприємців. Головна мета зустрічі – роз’яснити норми чинного податкового законодавства і змін, які наберуть чинності навесні поточного року.

Зміни в законодавстві та нововведення в цій галузі співробітники податкової служби та представники бізнес-товариства регулярно обговорюють з осені минулого року, адже в частині індивідуального підприємництва з’являться одразу три нових закони: про самозайнятих осіб, про патентну систему оподаткування та про спрощену систему оподаткування.

«Кожен підприємець, який нині працює за патентом або планує розпочати свою підприємницьку справу, повинен вже тепер замислитися над тим, яку систему оподаткування він обере та застосовуватиме у своїй діяльності, виходячи з тих норм, які закладені в цих трьох законах», – зазначила начальник відділу оподаткування фізичних осіб податкової інспекції Бендер Надія Сирбу.

Навчальний семінар відбувся у форматі бесіди, під час якої підприємці задавали свої запитання з приводу сплати податків, оформлення та ведення документації, порушували інші важливі теми щодо розвитку бізнесу. На підставі постанови Уряду такі заняття проводитимуться в республіці й у наступні два місяці, оскільки з 1 квітня зміни в законодавстві наберуть чинності й стануть обов’язковими для всіх підприємців.

Ольга   СТОЯНОВА.