Вони є прикладом для молодого покоління

У столичному клубі «Ветеран» 25 січня відбулася звітна конференція республіканської громадської організації «Рада ветеранів війни, праці та Збройних сил ПМР».

У роботі зібрання взяли участь: заступник Голови Уряду ПМР Олексій Цуркан, міністр просвіти Тетяна Логінова, міністр охорони здоров’я Андрій Гуранда, депутат Верховної Ради Сергій Васильєв, представники первинних осередків громадської організації з усіх міст і районів республіки.

Від імені виконавчого органу влади республіки учасників конференції привітав Олексій Цуркан. «Минулого року Уряд тісно співпрацював з вашою організацією. Наша принципова позиція – це не зустрічі заради спілкування, не їх кількість, а якісне опрацювання ваших пропозицій. Для цього й організовуються діалоги на майданчику Уряду. Хочу наголосити, що за підсумками минулого 2018 року ми дійсно маємо позитивні зрушення у розв’язанні ряду питань – це підтримка ветеранів праці, пильна увага до старшого покоління», – підкреслив віце-прем’єр. Він побажав ветеранам здоров’я і добробуту.

Тетяна Логінова у своєму виступі висловила вдячність членам ветеранських організацій за їх внесок у патріотичне виховання молодого покоління придністровців. «Повірте, жодного року не минає, щоб у наших школах, дитячих садках, технікумах, коледжах і вишах не побували ветерани, не брали участі у патріотично-виховних подіях. І цей духовний та ідейний зв’язок, спадкоємність поколінь, той заряд громадянської життєвої позиції, високої моральності, який є у вас, треба передавати молодому поколінню. Ніколи не виросте на порожньому місці гідний плід. Він буде тільки тоді, коли є покоління старше, мудре, яке допомагає формувати характер і кругозір юних», – з вдячністю сказала міністр.

Керівник Ради ветеранів війни, праці та Збройних сил республіки Юрій Ільяшенко розповів присутнім про діяльність організації в минулому році. «Наша Рада об’єднує 7 міських та районних первинних організацій. Нині у рамках конференції до складу об’єднання прийняли восьмий осередок – Раду ветеранів війни, праці та збройних сил м. Дністровська. Всього на обліку організації перебувають близько 2,5 тисяч учасників Великої Вітчизняної війни: 96 фронтовиків, 26 інвалідів, 1 600 трудівників тилу, а також удови, блокадники та в’язні концтаборів», – сказав Юрій Іванович. Він зазначив, що ветерани налагодили співпрацю з органами влади республіки. Під час зустрічей з Президентом Вадимом Красносельським вдалося отримати відповіді на запитання, які турбують ветеранів.

Конструктивними були зустрічі на майданчику Уряду, де порушувалися проблеми освіти та охорони здоров’я, зокрема створення та розміщення в аптеках списків з 100 життєво важливими ліками, організація санаторно-курортного лікування. Велика увага в організації надається роботі з молодим поколінням. Ветерани беруть участь в урочистих проводах призовників до придністровської армії.

За підсумками конференції ухвалена резолюція, згідно з якою одним із пріоритетних напрямків роботи керівників ветеранських організацій є піклування про гідне життя ветеранів.

Олександр   ЗАЙЧУК.