Зміцнюючи республіку

У січні виповнилося 20 років створення громадської організації «Союз захисників Придністров’я» Слободзейщини.

У ювілейному заході взяли участь глава держадміністрації району і м. Слободзеї Василь Тищенко, голова міськрайради Василь Чорнобай, захисники республіки, представники громадських організацій. Вони поклали квіти до могил і пам’ятників полеглим товаришам – захисникам Придністров’я.

У великому залі держадміністрації на урочистих зборах голова Слободзейського Союзу захисників Придністров’я Олексій Звягінцев нагадав присутнім історію створення організації, розповів про виконану роботу зі зміцнення державності нашої республіки й про захист прав членів організації. До речі, чисельність Союзу на сьогодні становить понад 1 300 осіб.

Василь Тищенко, вітаючи всіх з ювілеєм, зазначив, що впродовж 20 років організація брала активну участь у громадських заходах, вела роботу з патріотичного виховання молоді. Він закликав захисників ПМР і надалі докладати максимум зусиль заради збереження нашої історичної спадщини для майбутніх поколінь, збереження миру й права розмовляти рідною мовою.

З вітальними промовами виступили також отаман Слободзейського козацького округу ЧКВ Сергій Федченко, голова Громадської ради району Леонід Попов, голова ОРТК Юрій Затика. Вони говорили про те, що ніякі підступи недругів не зможуть розколоти Союз захисників республіки, створеної за волею народу. Вони відзначали, що відмінними рисами Союзу завжди були сила духу, єдність, згуртованість, взаєморозуміння, завдяки чому завжди вдавалося домогтися наміченої мети, успішно долати будь-які перешкоди.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих захисників Придністров’я. Членів Союзу захисників ПМР урочисто відзначили почесними грамотами.

Олег   ГАВРИЛЕНКО.