Слухай серце своє

У цікавий та складний час ми живемо. Але сіяти добро і милосердя, що рятують наші серця від жорстокості, насильства і ворожнечі, все ж таки треба. Одним із таких сіячів у Слободзейському районі є зразковий танцювальний ансамбль «Ритмік-данс», концерт якого під назвою «Слухай серце» відбувся в січні в районному Будинку культури.

Упродовж чотирьох років колектив «Ритмік-данс» підтримує сім’ї, які гостро потребують допомоги. До початку творчого звіту танцювального колективу у вестибюлі Будинку культури організували благодійний збір коштів для надання матеріальної допомоги хворій на онкологію Валентині Іванівні Тихоплан та її дітям-інвалідам.

У концерті також взяли участь вокальний ансамбль «Веселка» і театр моди «Міленіум». У світлому і затишному залі зібралися люди, небайдужі до творчості артистів. Після кожного їхнього виступу лунали бурхливі оплески. Учасники акції доклали максимум зусиль, щоб глядачі були задоволені всім побаченим і почутим.

Разом із жителями міста та району в благодійній акції взяли участь глава держадміністрації Василь Тищенко, голова міськрайради Василь Чорнобай, начальник відділу по роботі з громадськими організаціями Адміністрації Президента ПМР Олександр Березовський, депутат Верховної Ради Павло Шинкарюк, представники Міністерства просвіти, Держслужби з питань культури та історичної спадщини, служителі релігійного культу.

На юних артистів та їхніх наставників була покладена важлива і благородна місія милосердя: допомогти сім’ї Тихоплан. Валентина Іванівна, уродженка Слободзейського району, за станом здоров’я не може працювати й забезпечити подальший розвиток та освіту своїх дітей. «Востаннє, коли ми приїхали до Валентини Іванівни, у них не було навіть хліба. Тих коштів, які вона отримує, ніяк не вистачає для утримання двох дітей-інвалідів. І ми закликаємо всіх не залишатися байдужими до чужої біди. Тому, хто дає, повертається сторицею, я сама в цьому переконалася», – сказала Ірина Годоба, керівник ансамблю «Ритмік-данс».

Олександр Березовський зачитав і вручив ансамблю Лист подяки Президента Вадима Красносельського.

Звертаючись до керівників колективу, Василь Тищенко сказав: «Дорогі слободзейці! Кожен ваш звітний концерт для нас – це подія величезного значення, яку ми з нетерпінням чекаємо, дивуємося майстерності й таланту наших дітей, захоплюємося його масштабністю. Ви навчаєте дітей танцювати. Це чудово, але, крім того, ви навчаєте їх мислити й відчувати чужий біль і радість. І те, що нинішній концерт благодійний – доказ цьому. Величезне спасибі вам за те, що ви робите».

Депутат Верховної Ради ПМР Павло Шинкарюк виділив із фонду виконання наказів виборців 50 тисяч рублів на розвиток матеріальної бази танцювального ансамблю «Ритмік-данс».

Прекрасний концерт досяг своєї головної мети: для сім’ї Тихоплан були зібрані значні кошти, які вже передані Валентині Іванівні.

Данило   СПІВАЧЕНКО.