Головне – боротьба з недобросовісними платниками податків

У Григоріопольській прокуратурі 5 лютого відбулася міжвідомча нарада з головним питанням порядку денного: «Про підсумки роботи прокуратури міста Григоріополь і Григоріопольського району за 2018 рік».

У роботі наради, крім кадрового складу прокуратури, взяли участь Прокурор ПМР Анатолій Гурецький, глава держадміністрації Григоріопольського району і м. Григоріополя Олег Габужа, голова Григоріопольської Ради народних депутатів Андрій Ковтун, керівники правоохоронних органів, установ та відомств району, а також глави адміністрацій сіл.

У доповіді прокурора Миколи Стратьєва були представлені основні показники роботи прокуратури міста Григоріополя і Григоріопольського району за всіма напрямками прокурорського нагляду. Микола Миколайович проаналізував криміногенну ситуацію в районі та оголосив результати діяльності територіальної прокуратури у ході розгляду звернень громадян, забезпечення участі прокурорів у цивільному та кримінальному судочинстві упродовж 2018 року.

Олег Габужа дав позитивну оцінку взаємодії органів виконавчої влади з територіальною прокуратурою, підтвердивши обґрунтованість вимог прокурора, виражених в актах реагування, і позитивні результати щодо усунення виявлених порушень законності. Водночас він указав на необхідність більш згуртованої взаємодії прокуратури з адміністрацією та іншими органами державної влади в роботі щодо узгодженого дотримання чинного законодавства. Олег Федорович висловив думку про необхідність виявлення причин зростання або зниження порушень чинного законодавства в тій чи іншій галузі. Визнавши роботу Григоріопольської прокуратури у 2018 році задовільною, він подякував колективу.

Анатолій Гурецький, оцінюючи роботу Григоріопольської прокуратури, звернув увагу на необхідність посилення погоджувальної ролі територіальної прокуратури у взаємодії з органами контролю та правоохорони. Він позначив основні напрямки діяльності наглядового органу й особливо виділив такий, як виконання бюджетного і податкового законодавства та необхідність посилення боротьби з недобросовісними платниками податків.

Прокурор ПМР акцентував увагу колеги, Григоріопольського прокурора, на необхідності здійснення більш глибокого аналізу злочинності на території міста і району, причин і умов зростання злочинності в сільській місцевості. Він підкреслив необхідність взаємодії прокурора з головами сільських адміністрацій у питаннях боротьби зі злочинністю в населених пунктах у зв’язку зі зростанням кількості злочинів, скоєних у громадських місцях, збільшенням кількості грабежів та дрібного хуліганства.

На завершення Анатолій Гурецький наголосив на необхідності більш активної участі прокурора в нагляді за дотриманням чинного законодавства і посиленням нагляду за розслідуванням тяжких та особливо тяжких злочинів, у тому числі тих, що мають широкий громадський резонанс.

Павло   ОСТАПЕНКО.