Координаційна роль прокуратури

Того ж дня, 5 лютого, міжвідомча нарада, присвячена підсумкам діяльності відомства у 2018 році, відбулася і в Дубоссарській прокуратурі.

У роботі цієї наради взяли участь прокурор ПМР Анатолій Гурецький, глава держадміністрації Дубоссарського району та міста Дубоссари Руслан Чабан, голова Ради народних депутатів Дубоссарського району та міста Дубоссари Олександр Коломицев, голова міського суду Тетяна Денисова, начальник Дубоссарського РВВС Петро Паша та інші офіційні особи.

У доповіді територіального прокурора зазначалося, що у порівнянні з 2017 роком кількість зареєстрованих злочинів знизилася на 20 % (з 355 до 285). А розкриття їх склало 92,7 %. Разом з тим у 2018-му у порівнянні з попереднім роком спостерігалося зростання кількості злочинів, скоєних неповнолітніми (з 21 до 43 випадків), що становить 15 % від загальної кількості зареєстрованих злочинів.

У зв’язку з цим Дубоссарська прокуратура запланувала провести найближчим часом координаційну нараду, на якій буде вироблено план заходів щодо зниження кількості злочинів, скоєних неповнолітніми, та організації профілактичної роботи.

Загалом у 2018 році складено 13 278 протоколів у справах про адміністративні правопорушення (у 2017 році  13 515). З них, наприклад, ДАІ складено 9 230 протоколів, з яких 110 – за керування транспортним засобом у стані сп’яніння.

Підсумки наради підбив прокурор ПМР Анатолій Гурецький, який запропонував посилити координаційну роль територіальної прокуратури у взаємодії з органами місцевої влади, місцевого самоврядування, структурами правоохорони та контролю. Крім того, він відзначив наявність позитивних результатів у кримінальному судочинстві. Анатолій Гурецький наголосив і на необхідності приділення більш пильної уваги питанню підвищення ролі прокурора в ході підтримки державного звинувачення і його більш активної позиції в дослідженні доказів у кримінальних справах.

Наталія   СИНЯВСЬКА.