Бойові гранати мають особливість вибухати

Як повідомили нам у прокуратурі Тирасполя, 6 лютого в столичній п’ятиповерхівці на вулиці Чехова, 2 стався вибух. За попередньою версією, в одній із квартир будинку на третьому поверсі вибухнула граната.

Співробітники Головного управління з надзвичайних ситуацій МВС ПМР, слідчо-оперативна група та працівники швидкої допомоги прибули на місце події першими. Щоб потрапити в зачинену квартиру, де сталася трагедія, рятувальникам довелося скористатися спеціальною штурмовою драбиною. Вони зсередини відчинили двері медикам і правоохоронцям, які виявили, що в результаті вибуху одна людина загинула, а друга – дістала важке поранення.

Швидка допомога доставила пораненого в Республіканську клінічну лікарню. За його життя борються лікарі. «У кімнаті, де стався вибух, виявлено труп, імовірно, господаря квартири. Тут же знайдено  ще одного чоловіка з численними важкими осколковими пораненнями. Цілком вірогідно, що в приміщенні вибухнула граната. Початкова версія про вибух побутового газу не підтвердилася», – повідомляє прес-служба МВС ПМР. Ознак загоряння у квартирі не було.

«Усіх евакуювали й перекрили газ до з’ясування обставин вибуху. Потім пожежники через балкон потрапили у постраждалу квартиру», – прокоментувала ІА «Новости Приднестровья» одна з мешканок будинку, що була на момент вибуху у своїй квартирі.

Співробітники правоохоронних органів з’ясовують деталі та обставини події.

Ігор   ШЕВЧЕНКО.