Бринить, співає наша мова, чарує й тішить

Вихованці 20 дитячих садочків та 21 загальноосвітнього навчального закладу Тирасполя і Дністровська 9 листопада 2017 року взяли участь у Конкурсі-фестивалі талановитих виконавців творів українською мовою, присвяченому Дню пам’яті Нестора-літописця.

Насичена програма заходу була розрахована на два відділення (дошкільне і шкільне). Базою проведення стали дитячий садочок № 46 («Біла акація») та СШ № 16. Члени журі та представники телебачення відзначили високий рівень підготовки дітей, а також  організації й проведення конкурсу.

Виступи дитсадківців розпочалися о 10-й ранку в актовій залі дитячого садочка «Біла акація». Маленькі конкурсанти продемонстрували такий високий рівень сценічної майстерності та знання української мови, що стало зрозуміло: вона в Придністров’ї не просто розвивається, а розцвітає. Високої оцінки були удостоєні конкурсанти різних дошкільних закладів, але серця глядачів полонили вихованці дошкільного навчального закладу № 46 із казкою «Лисиця і Журавель» та завзяті танцюристи з дитячого садка №17 з яскравим танком «Варенички».

Продовжився конкурс у столичній СШ № 16. Присутні могли насолодитися піснями, віршами й театральними постановками українською мовою. Особливо сподобалися виступи учнів Дністровської СШ № 2, Олени Врублевської із теоретичного ліцею № 1 та дівчаток із Тираспольської гімназії. Учні СШ № 18 представили сценку за твором «Суп із цвяхів» придністровського письменника Олександра Юшина.

Високої оцінки глядачів і журі заслужили роботи учасників у номінації «Декоративно-прикладне мистецтво» за темою «Українська хата». Подив і непідробний інтерес викликали майстерно виконані вироби учнів СШ № 11 та № 12.

На завершення свята ведучі – учні 11-го класу Тираспольської СШ № 16 Валерія Скобіль і Владислав Комерзан – побажали всім присутнім щастя, добра та радості й висловили сподівання на нові зустрічі з талановитими знавцями української мови.

Ольга   БУРДУЖА.