Єдиною родиною в ліцеї живемо

У Республіканському українському теоретичному ліцеї-комплексі (РУТЛ-К) другого лютого відбулася традиційна подія – зустріч учителів навчального закладу з випускниками українського ліцею і Тираспольської російсько-української середньої школи № 1.

З теплими словами привітання до учасників радісної й зворушливої події звернувся засновник і перший директор українськомовного навчального закладу ПМР Олександр Юшин: «Я радий бачити на сьогоднішньому заході своїх колег, які допомагали мені утворювати й розвивати ліцей. Педагогічний колектив дав можливість учням здобути якісну освіту, свідченням цього є успішне навчання абітурієнтів у вишах ПМР, України та Росії. Зі святом, шановні вчителі та випускники!»

Директор РУТЛ-К Тетяна Гілаш, як щира господиня установи й наставниця ліцеїстів, підтримала святковий настрій присутніх і зазначила: «Двері ліцею-комплексу завжди відкриті для наших випускників. Велика вдячність усім педагогам освітнього закладу, які присвятили своє життя навчанню та становленню наших учнів».

Вихованці школи мистецтв РУТЛ-К підготували для гостей цікаву концертну програму. Яскраві музичні номери у їхньому виконанні підтримували в залі їхні старші друзі. Спілкування викладачів, учнів та випускників продовжилося у навчальних класах, адже їм кортіло знову посидіти за партою, відчути себе вільними, необтяженими турботами, згадати найсвітліші моменти зі шкільного життя, поділитися своїми теперішніми успіхами. Наприклад, Вадим Михайлов, який залишив стіни ліцею 2010 року, зазначив, що вдячний учителям за глибокі знання та їхні цінні поради. Багато з того пригодилося йому в різних життєвих ситуаціях.

По закінченні заходу наш кореспондент поспілкувався з випускниками, які поділилися своїми враженнями від років, проведених у ліцеї. Руслан Додонов (теж успішно закінчив РУТЛ-К у 2010 році) розповів, що педагоги-наставники стали для нього прикладом у ставленні до справи, у досягненні мети. Їхні імена та образи назавжди залишаться в його серці, оскільки дали йому путівку в життя. «Під час навчання я знайшов тут справжніх друзів, з якими товаришую і тепер. Велика вдячність усім. Ліцейські роки – то були щасливі роки дитинства й становлення особистості. Окремо хочу подякувати своєму класному керівнику,  нині директору Тетяні Андріївні, за її увагу та людяність, коли допомагала мені у скрутні хвилини», – підкреслив дизайнер-верстальник редакції газети «Гомін».

Кожен з гостей-випускників прагнув вкласти у слова вдячності не тільки любов до рідного ліцею, а й тепло душі, щоб усі відчули, що ліцейська родина  – велика, завжди дружна й міцна.

Олександр   ЗАЙЧУК.