Є така професія – дарувати гарний настрій

У столичному Палаці культури відбулася церемонія нагородження працівників культури за підсумками роботи 2018 року.

«Нині нагороди отримують не тільки професіонали своєї справи, а й люди, які вкладають душу в ремесло. 2018 рік був надзвичайно насиченим, доводилося проявляти кмітливість та оригінальність, адже святкове оформлення, як зримий образ, надовго залишається в пам’яті жителів і гостей столиці. Ми щороку ретельно підходимо до кожної дати. У Тирасполі організували й на високому рівні здійснили тисячу міських і локальних заходів, які відвідали понад 300 тисяч осіб. Я хочу, щоб ви знали, ми цінуємо усіх вас і вашу роботу», – наголосила начальник столичного Управління культури Наталія Янковська.

Глава Держслужби з питань культури та історичної спадщини Марія Кирмиз вручила фахівцям грамоти відомства. «Хочу подякувати за дивовижні результати, яких ви досягли у 2018 році. Дякую всім фахівцям музичних і художніх шкіл та школи мистецтв. Саме завдяки таланту і високому професіоналізму наставників, минулого року ваші вихованці показали високі результати на міських конкурсах», – зазначила Марія Кирмиз.

У номінації «Міський захід року» кращим визнаний цикл подій в рамках святкування 226-річчя Тирасполя «Місто яскравих людей», і нагороду здобула Наталія Янковська. Театралізоване свято відбулося 14 жовтня на головній площі столиці, де були представлені нові вокальні й танцювальні номери.

Переможцем у номінації «Найкращий заклад культури та його керівник» визнано Централізовану бібліотечну систему м. Тирасполя і директора закладу Тетяну Ряпісову. Завдяки самовідданій праці співробітників бібліотечної галузі минулого року придністровських читачів приєднали до електронної системи Фонду бібліотек Російської Федерації.

«Найкращим заходом для молоді» названий міжнародний конкурс команд КВК «Кубок дружби». Дипломом нагородили наймолодшого працівника культури – 17-річного Петра Гетманчука. Він очолює гурток сатири й гумору столичного Центру дозвілля молоді «Ювілейний». «Наш Центр організовує цей конкурс вже вп’яте, до Дня сміху. До нас приїжджають команди з міст України, Молдови та Придністров’я. Цього року чекаємо команду з Гагаузії», – розповів Петро.

У номінації «Найкращий творчий колектив року і кращий керівник» переможцем названо зразковий колектив танцю «Фантазія» МУ «Культурно-дозвільний центр «Мир», керівник – відмінник народної культури ПМР Аліса Митрофаненко. Зразковий колектив сучасного танцю «Фантазія» – це яскрава творча сім’я, яка постійно радує глядача новими та оригінальними хореографічними постановками. А «Подією року» визнано фестиваль вуличних субкультур Urban Generation, за організацію якого відповідав колектив молодіжного клубу «Орфей». До участі в заході залучилося понад 200 осіб з Придністров’я, України та Молдови. Глядачі могли побачити тих, хто віддає перевагу здоровому способу життя: займається вуличною гімнастикою, катанням на роликових ковзанах, скейтбордах та велосипедах, а також вуличних танцюристів, художників і музикантів.

Від імені столичної влади працівників культури привітала заступник глави держадміністрації міста Марія Пащенко. Вона вручила фахівцям почесні грамоти держадміністрації та побажала творчої наснаги, успіхів у роботі та здоров’я.

Анастасія   ОЛЕШКО.