Вічна пам’ять героям

У День захисника Вітчизни, 23 лютого, в Тирасполі на Меморіалі Слави відбулася церемонія покладання квітів. Тут поховані полеглі воїни Громадянської та Великої Вітчизняної воєн, а також захисники Придністров’я, що загинули під час збройної агресії Республіки Молдова 1992 року.

До Вічного вогню та на мармурові плити Меморіалу Слави, де викарбувані імена полеглих героїв, лягли живі квіти. Віддати данину поваги та шану пам’яті тим, хто не повернувся до рідного дому, прийшли міністр оборони генерал-майор Олег Обручков, офіцери Головного штабу та військових частин Збройних сил ПМР, а також представник ОГРВ у Придністров’ї.

На гранітних плитах Меморіалу висічені імена та прізвища наших земляків, придністровців, полеглих на полях битв Великої Вітчизняної війни, а також бійців з Алтаю, Сибіру, Далекого Сходу й Кавказу, які загинули під час визволення Придністров’я. Поміж них імена чотирьох Героїв Радянського Союзу – полковника Олексія Шутова, гвардії майора Миколи Кадуна, гвардії капітана Михайла Котловця, гвардії старшини Михайла Лінника. Вони загинули на різних фронтах Великої Вітчизняної, але всі були поховані на рідній землі.

Меморіал Слави в Тирасполі зберігає пам’ять і про тих, хто загинув у гарячих пісках Афганістану, а також у період агресії Молдови проти Придністров’я в 1992 році. Ми пам’ятаємо й бережемо мир, який ви захищали для нас, мир, за який ви віддали життя.

Віра   МАКОВА.