Пам’яті загиблих захисників Вітчизни

Традиційний мітинг у Бендерах, присвячений пам’яті загиблих захисників Вітчизни, зібрав на Меморіальному комплексі «Площа Героїв» представників місцевої влади, військовослужбовців, громадських діячів і городян.

Напередодні 23 лютого місцева влада оголосила: «Через несприятливі погодні умови церемонія покладання квітів до Меморіального комплексу «Площа Героїв» відбудеться делеговано. Громадяни можуть брати участь за бажанням». Але, попри холодну погоду та сильний вітер, зранку 23 лютого на Меморіалі військової слави зібралися десятки людей. «Сьогодні ми віддаємо данину поваги всім захисникам нашої Вітчизни. Ми схиляємо голови перед героїзмом і мужністю полеглих. Їхній подвиг назавжди залишиться в наших серцях», – зазначила заступник глави держадміністрації м. Бендери з соціальних питань Світлана Познанська.

За роки Великої Вітчизняної війни на полях битв загинули понад три тисячі радянських воїнів – наших земляків. Їхні імена викарбувані на гранітних плитах місцевого Меморіалу військової слави. «Пам’ять героїв, які загинули за Батьківщину, священна в народі. Щорічно на «Площу Героїв» приходять кілька поколінь придністровців, щоб віддати шану загиблим. Їхні подвиги прославляють у піснях, віршах, фільмах, і це виховує нових героїв», – підкреслила голова Союзу громадських організацій міста Бендери Лора Лопухіна.

Присутні вшанували пам’ять полеглих воїнів хвилиною мовчання, а також поклали живі квіти до гранітних плит Меморіалу.

Ярина   ДОБРОВОЛЬСЬКА.