Найцікавіше і незвичайне про жінок

Напередодні Міжнародного жіночого дня ми розповімо вам дещо дуже несподіване й цікаве про жінок. Їм можуть бути притаманні абсолютно незрозумілі звички та вчинки. При цьому кожна жінка унікальна по-своєму, але й спільного у них є багато. Тому чоловічій половині людства може здатися, що вони знають все про прекрасну половину людства. Та виявляється, є ще багато такого, про що дізнаються вони вперше. Ми зібрали найцікавіші факти про жінок, про існування яких більшість із вас, можливо, навіть і не здогадується. Ця інформація буде особливо цікава і корисна чоловічій статі.

*    *    *

* На початок 2019 року чоловіків на Землі – 3 млрд 875 млн – 50,4 %. Це на 68 млн більше, ніж жінок, яких налічується 3 млрд 807 млн – 49,6 %.

* У Придністров’ї за даними перепису 2015 року, навпаки, чоловіків менше на 9,1 %. Їх у нашій республіці проживає 215 969 осіб (45,45 %), на той час як жінок – 259 220 осіб (54,55 %).

* Аналогічна ситуація складається в Україні та Росії. В Україні чоловіків налічується 19 390 290 осіб, а жінок – 22 763 366 осіб. Різниця на користь жінок становить 3 373 076 осіб. У Росії жінок більше, ніж чоловіків, майже на 11 млн: чоловіків – 67 859 611 осіб, жінок – 78 650 453.

*    *    *

* Першою жінкою – главою держави була цариця Єгипту Нейтхотеп, яка керувала країною в XXXI столітті до н. е. Цариця Нефертіті в цьому списку лише 9-а, а Клеопатра – 39-а.

* Останньою з жінок, яка стала главою держави, сьогодні є Саломе Зурабішвілі, обрана президентом Грузії 16 грудня 2018 року.

* Найбільш шанованою у світі з нині живих жінок є королева Великобританії Єлизавета ІІ. Це підтвердили опитування громадської думки багатьох країн.

* З 20 найбагатших у світі жінок 19 отримали свої статки у спадок від чоловіка або батька. Винятком є китаянка У Яцзюнь, яка заробила свої $6 млрд на ринкові нерухомості Китаю самостійно.

* Найдорожча на Землі жінка – Дженіфер Лопес. Вона застрахувала на 1 млрд євро свою знамениту задню частину тіла.

* Валентина Терешкова в 1963 році стала першою жінкою, яка побувала в космосі. Сьогодні «загін» жінок-космонавтів налічує 62 людини, з яких дві з СРСР, дві – з Росії, а 48 є американками.

* Ізраїль – єдина у світі держава, де жінки є військовозобов’язаними й в обов’язковому порядку призиваються на військову службу. А за контрактом жінки служать у багатьох країнах, у тому числі в Україні, Росії, США, Китаї, Великобританії, Франції.

*    *    *

* Чи знаєте ви, що першим комп’ютерним програмістом у світі була графиня Ада Лавлейс, єдина законно народжена дочка Джорджа Байрона?

* У 1882 році Маріа Біслі з Філадельфії (США) спроектувала перший рятувальний пліт.

* Пожежна драбина, прибудована до будівлі зовні, була винайдена американкою Анною Коннеллі в 1887 році.

* І медичний шприц був винайдений у 1899 році дамою – Летицією Гір.

* Ще одна американська винахідниця Джозефіна Кокрейн у 1887 році створила першу в історії посудомийну машину.

* Американка з Массачусетсу Табіта Беббіт на початку ХХ століття винайшла циркулярну пилку і зубні протези.

* Американським жінкам належить переважна більшість зареєстрованих прекрасною статтю винаходів. Автомобільні двірники були винайдені в 1903 році американкою Мері Андерсон.

* Сучасний електричний холодильник винайшла американка Флоренс Парпарт у 1914 році.

* Глушник для автомобіля винайшла і в 1917 році сконструювала американка Ель Долорес Джонс.

* Американка Еліс Паркер у 1919 році винайшла центральне газове опалення.

*    *    *

* Жінки більше, ніж чоловіки піклуються про здоровий спосіб життя і правильне харчування.

* Імунітет прекрасної статі сильніший, ніж у «сильної» половини людства. Завдяки гормону «estrogen» їм вдається краще переносити багато хвороб, наприклад, грип.

* У порівнянні з чоловіками жінки більш емоційні. Це дозволяє їм краще і швидше позбавлятися негативних думок і стресу.

* Жінки дихають грудьми, а чоловіки – животом.

* Мовлення жінок має більше смакових рецепторів, ніж мовлення чоловіків.

* Жіночий нюх розвинений краще, ніж чоловічий.

* Жінка набагато краще бачить у темряві.

* Жіночий слух кращий, ніж чоловічий, тому дами краще, ніж чоловіки розрізняють тон голосу, завдяки чому порівняно легко розпізнають чоловічу брехню і помічають незначні зміни в чоловічому настрої.

* Жіноча шкіра чутливіша за чоловічу у 10 разів. Ось чому чоловіки часто не можуть зрозуміти, чому у жінок вискакує синяк, якщо вони трохи сильніше, ніж зазвичай, стиснули, наприклад, плече дружини.

* Однак науково доведено, що жіночий мозок на 10 % менший, ніж чоловічий.

* Серце жінки на 20 % менше, ніж у чоловіка, але б’ється воно швидше.

*    *    *

* Близько одного року життя середньостатистична жінка витрачає на те, щоб вирішити, що надягти.

* За своє життя жінка з’їдає приблизно 2 – 3 кг помади.

* Жінки плачуть у середньому від 30 до 64 разів на рік (чоловіки – від 6 до 17). Причому вони обов’язково роблять це голосно, якщо знають, що їх чує чоловік.

* Представниці прекрасної статі не вміють зберігати таємниці та секрети й просто обожнюють
шопінг.

* Вони всі бояться жуків, павуків і мишей.

* Найнеприємніше для жінки – виявити, що на діловій вечірці або корпоративі хтось із присутніх колег надів таку ж сукню, як у неї.

* Вони недбало кидають свій мобільник у сумочку, а потім метушливо шукають його і не можуть знайти, коли хтось телефонує.

* Жінкам важко втриматися, щоб не відповісти на телефонний дзвінок, навіть якщо вони чимось дуже зайняті.

* Навіть якщо у жінки дуже коротке волосся, вона обов’язково після ванни намотує високою гіркою собі на голову рушник.

* Запитуючи чоловіка, «як я виглядаю», жінка сподівається на деяке лукавство з його боку, тому що не хоче почути правду.

* Більшу частину нашої інформації про жінок ви, ймовірно, знаєте. Але, як правило, ці корисні дані чоловіки забувають, коли справа стосується їхніх взаємин із прекрасною статтю. Спробувавши запам’ятати ці відомості, чоловік завжди буде на два кроки попереду в розумінні жіночого складу думок та її вчинків. Хоча і самі жінки можуть дізнатися про себе дещо нове й несподіване.

Павло   ОСТАПЕНКО.