Громадянська відповідальність на високому рівні

Дністровськ також узяв участь у загальнореспубліканських зборах громадян для проведення занять і тренувань на випадок надзвичайних ситуацій.

На території міста було розгорнуто два пункти мобілізаційного збору: перший – на площі Енергетиків, другий – у районі Молдавської ДРЕС. З 7-ї до 9-ї години ранку у фойє Палацу культури відбулася реєстрація учасників і демонструвався навчальний фільм про правила поведінки населення в умовах катастроф природного та техногенного характеру.

До всіх присутніх звернувся глава держадміністрації міста Сергій Карюк. Він зазначив, що від присутніх тут чоловіків, у кінцевому підсумку, залежить наша спільна безпека і спокій наших рідних і близьких. Він подякував усім, хто прийшов на тренування, за проявлену високу громадянську відповідальність.

Зі словами вдячності до присутніх звернувся депутат Верховної Ради ПМР Віктор Гузун, який зазначив, що не було такого випадку, щоб Дністровськ, завдяки професіоналізму і згуртованості наших людей, з честю не вийшов би з різного роду надзвичайних ситуацій.

Після невеликого концерту, підготовленого силами клубу «Ветеран», учасники мобілізаційного збору ознайомилися зі спеціалізованою технікою, наданою аварійними та іншими службами міста. Понад усе зацікавилися нею студенти Дністровського технікуму енергетики та комп’ютерних технологій. Керівник занять з військової підготовки цього навчального закладу Ігор Пафнутьєв зазначив, що проведене тренування для молоді призовного віку є стимулом до вивчення основ Цивільного захисту.

На закінчення тренувального збору воєнізована пожежна частина Дністровська продемонструвала показове гасіння пожежі.

Отже, щоб бути морально готовими до рятування людей у випадку надзвичайних ситуацій, щоб зуміти допомогти їм, необхідні такі збори.

Лара   ЧАЙКА.