Фінал конкурсу юних виконавців

У столиці Придністров’я вихованці дитячих садочків зустрічали весну в розпалі справжньої боротьби за призові місця у конкурсі талановитих виконавців творів українською мовою. За право називатися кращими серед кращих у номінаціях «Художнє слово», «Вокал», «Театральна постанова», «Танок» змагалися понад 100 учасників – вихованців 16 дитячих садочків Тирасполя та Дністровська.

За свідченням членів журі та присутніх глядачів, змагання перетворилося на справжнє свято. Конкурс проводився у два етапи.

Першого дня учасники номінації «Театральна постанова» зібралися в гостинному приміщенні дитячого садочка № 47 «Паросток». Його господиня, Олена Григор’єва, разом із колегами тепло зустріла конкурсантів та створила відповідний настрій кожному з дітей. Саме тому, напевно, глядачі побачили не просто цікаві постановки за казками «Івасик-Телесик» (дитячий садок № 33) та «Лисичка і Півник» (дитячий садок № 47), а справжні детективні історії зі щасливим кінцем. Казки настільки талановито були відтворені, а ролі зіграні так щиро і завзято, що стало зрозуміло: підростає достойна зміна нинішнім акторам Придністровського театру драми та комедії імені Аронецької.

Другий день конкурсу-фестивалю відбувався в дитячому садку № 25 «Ладушки». Під керівництвом завідувача Надії Коміссаренко маленьким співакам, танцюристам та артистам було створено таку необхідну доброзичливу та сприятливу атмосферу. Змагання влаштували в просторій залі на 2-му поверсі нового гарного корпусу навчального закладу. Діти, батьки та члени журі були вражені не тільки тим, як охайно, затишно та світло в теплому приміщенні дошкільного навчального закладу. Особливо проникливо та чарівно лунали українські народні пісні у виконанні маленьких співаків, під жвавий «Гопачок» у впевнених у собі гарненьких україночок і козачків червоніли щічки, обличчя глядачів та батьків просто розквітали. Діти щиро і виразно, з артистизмом декламували чудові вірші українських авторів.

Кожна дитина, батьки, вихователі та викладачі української мови цього дня відчули себе переможцями. Членам комісії, яку очолювала Алла Байзан, голова дошкільного відділу УНО м. Тирасполя, було дуже важко визначити найкращих серед кращих. Журі відзначило, що за 3 роки функціонування конкурсу рівень підготовки та майстерності учасників значно підвищився. Кожний номер, представлений у рамках дводенного конкурсу-фестивалю, був підготовлений бездоганно. Особливу увагу присутні звернули на якість та оригінальність костюмів учасників та професійно виготовлений реквізит.

Бурхливі оплески викликали виступи вихованців таких дитячих садків:

№ 43 (вірш «Казка про рукавичку», вихователь Наталя Проданова); № 17 («Вірш про Бабусю, Козу і капусту», вихователь Лариса Чепа); № 19 («Маму дуже я люблю», вихователі – Владилена Донцу, Ольга Павленко).

Найкращими танцюристами визнані конкурсанти дитячих садочків № 6, № 17, № 33, № 25. Переможців підготували: Ніна Бринзан; Лариса Чепа; Тетяна Мошкіна, Марина Паламарчук, Ольга Болгарина; Валентина Баженова та Любов Ткаченко.

Краще всіх (на думку вдячних слухачів) співали маленькі артисти таких дошкільних навчальних закладів: № 6 (керівник колективу Карай Людмила), № 17 (керівник – Лариса Чепа), № 19 (керівники – Ольга Павленко і Христина Руденко).

Так сталося, що конкурс-фестиваль проводився в останні дні зими 2019 року, тому весна після такої святкової зустрічі обов’язково буде теплою та привітною.

Ольга   БУРДУЖА.