Студентка з Бендер стала модельєром року!

На базі ДОУ СПО «Бендерський торгово-технологічний технікум» відбувся щорічний республіканський конкурс професійної майстерності «Кращий за професією 2018 – 2019 навчального року». За звання «Кращий модельєр» боролися п’ять конкурсанток – студенток Бендерського торгово-технологічного технікуму і Тираспольського коледжу бізнесу та сервісу.

П’ять представниць прекрасної статі упродовж кількох годин демонстрували глядачам і професійному журі свою творчу майстерність. Фахівцям-початківцям у рамках змагання довелося працювати в незвичайних для себе умовах. На сцені актової зали навчального закладу організували п’ять робочих місць зі швейними машинками, манекенами та всім необхідним, а за кожним кроком молодих модельєрів спостерігали сотні глядачів.

Конкурс розділили на кілька етапів. У ході теоретичної частини учасницям пропонували пройти комп’ютерне тестування з навчальних дисциплін. Найбільш цікавим для майстринь все ж таки стала практична частина, в якій конкурсантки мали виконати технічний малюнок одягу та кастомайзинг (перероблення готових речей на свій смак і потреби) жіночого плаття в романтичному стилі. «Весна – це пора змін, які особливо люблять жінки, вони не бояться експериментувати зі своїм іміджем. І в цьому випадку допомагають модельєри. Тому Міністерство просвіти ПМР проводить республіканський конкурс «Кращий за професією» в номінації «Модельєр року» саме навесні. Для того, щоб стати справжнім дизайнером одягу, потрібно мати почуття стилю, краси, розуміти людину, яку ти хочеш змінити на краще. Відрадно, що ці якості демонструють наші конкурсантки», – зазначила начальник Управління професійної освіти Міністерства просвіти ПМР Людмила Тануркова.

Оцінювали роботи конкурсантів справжні професіонали своєї справи. Головувала в журі заступник генерального директора з управління виробництвом швейної фірми «Вестра» Тетяна Квітка. До складу групи експертів також увійшли начальник експериментального Центру швейної фірми «Вестра» Тетяна Чеботаренко, начальник конструкторського відділу торгово-промислової фірми «Інтерцентр-Люкс» Ольга Космич, провідний художник-модельєр фірми «Одема» Маргарита Гайдаржі та конструктор фірми «Одема» Ольга Мазурок.

За підсумками конкурсу, звання «Кращий модельєр 2018 – 2019 навчального року» здобула студентка Бендерського торгово-технологічного технікуму Тетяна Житникова. Друге місце посіла Рената Атаман, яка навчається в Тираспольському коледжі бізнесу та сервісу. Замкнула трійку лідерів Софія Кушніренко – представниця Бендер. Переможцям і призерам урочисто вручили дипломи від Міністерства просвіти, а від соціальних партнерів – сертифікати та цінні призи.

Головною метою щорічного республіканського конкурсу «Кращий за професією» є визначення професійної готовності майбутніх фахівців до самостійної трудової діяльності, виявлення найбільш талановитих учнів організацій професійної освіти. Цього разу поставленої мети було досягнуто.

Ярина   ДОБРОВОЛЬСЬКА.