Дорожня карта на 3 000 робочих місць

У рамках Стратегії розвитку Придністров’я створюється «дорожня карта», до якої за дорученням Президента передбачається включити перелік заходів зі створення нових робочих місць. Саме це завдання Глави держави обговорила робоча група у Міністерстві економічного розвитку.

У плані дорожньої карти є пункти, які безпосередньо мають забезпечити відкриття нових робочих місць, але водночас вони стосуються й актуальної проблеми наявних вакансій. За словами заступника міністра економічного розвитку Алевтини Слінченко, представники робочої групи спілкувалися з керівниками підприємств, які привернули їхню увагу до проблеми нестачі робочих кадрів. «За даними Центру зайнятості, є потреба у 2 000 спеціалістів – це кваліфіковані швачки, токарі, зварювальники, трактористи тощо», – зазначила Алевтина Олексіївна.

Робоча карта передбачає пропозиції щодо податкових преференцій для підприємств, які працюють через Центри зайнятості, й для тих, які приймають молодих фахівців.

«За попередніми підсумками 2017 та 2018 років новостворених робочих місць у республіці налічується близько 5 000, а за підсумками ж цієї карти, їх планується створити додатково ще близько 3 000», – акцентувала Алевтина Слінченко.

«Дорожня карта» включає плани з професійної підготовки та перепідготовки кадрів, з розвитку дуального навчання та програм, що стосуються теми розвитку підприємництва. Це й інвестиційна діяльність, реалізація «дорожньої карти» щодо поліпшення умов ведення бізнесу та проектів з туризму. Представники відомств і громадських організацій внесли в проект документа понад 30 пропозицій, здійснити які планують упродовж двох наступних років.

«Ми відпрацювали проект, який буде направлений на узгодження до відповідних міністерств, після чого його до середини квітня планується передати до Уряду», – підсумувала заступник міністра економрозвитку.

Дарина   КУЛАКОВА.
Фото прес-служби Уряду