Гаряча пора для підприємців та податківців настала

У вересні минулого року Верховна Рада ухвалила пакет документів із десяти законів, які реформують чинну систему оподаткування. Головна мета – вирівняти податкове навантаження на малий бізнес і структурувати інститут індивідуального підприємництва.

Перехід індивідуальних підприємців на нові податкові режими максимально спростять. Щоб процес адаптації бізнесу до нового законодавства відбувався максимально просто і зрозуміло, держоргани надають підприємцям усю потрібну консультаційну підтримку. Податківці пояснюють, заспокоюють, допомагають підприємцям розібратися в нюансах нової податкової системи.

Дістати відповіді на запитання вони можуть, зокрема, на семінарах, які співробітники податкової інспекції проводять регулярно. Черговий семінар для рибницьких підприємців стосовно нового податкового законодавства відбувся 22 березня. Начальник відділу оподаткування фізичних осіб Юлія Кічук детально розповіла про нюанси нової податкової системи, що допоможе багатьом визначитися, за яким режимом працювати, які документи слід готувати й оформляти.

Семінар показав, що запитань у процесі переходу до нової системи виникає досить багато. На деякі з них спеціалісти давали відповіді й пояснення одразу. Деякі питання стосувалися специфіки бізнесу, й тому представників малого бізнесу запрошували на індивідуальні бесіди-консультації.

Підприємці, звичайно, говорили про необхідність таких зустрічей, оскільки, читаючи закон, не завжди можуть самі все правильно зрозуміти. Окрему зустріч податківці планують провести й з фермерами, адже у цьому бізнесі є свої нюанси.

Галина   БЕРЕЗНИЦЬКА.