На старті – перший молодіжний форум ПМР

У Придністров’ї розпочалася підготовка до важливої події в житті молоді – форуму «Тирас-2019», який відбудеться з 16 по 18 травня поточного року.

Спільнота «Молодь Придністров’я» (https://vk.com/molodezh_pmr) у соцмережах є головним інтернет-майданчиком форуму, на якому 20 березня завершилося голосування за кращу емблему майбутнього заходу. Найближчим часом організаційний комітет з’їзду представить варіант, що набрав найбільшу кількість голосів.

Перший придністровський молодіжний форум «Тирас-2019» організують в оздоровчому комплексі «Дністровські зорі» села Меренешти. Відкриття ж планується провести в парку Олександра Невського в Бендерській фортеці. У молодіжному зібранні зможуть взяти участь майже 300 придністровців віком від 16 до 25 років – активісти шкіл і технікумів, студенти вишів і лідери самоврядування та волонтерського руху, а також представники громадських молодіжних організацій.

Основна мета події – створення умов для підвищення престижу громадської діяльності й громадянської активності молоді, формування у юнаків та дівчат Придністров’я розуміння можливості безпосередньо впливати на розвиток своєї держави через ініціативу і діяльну участь у громадських об’єднаннях.

Проект програми містить два основні компоненти: освітній та розважальний. Організатори розробили тематичні майданчики, де усі охочі зможуть познайомитися з експертами в галузі економіки та підприємництва, ЗМІ та сучасних комунікаційних технологій, а також з представниками публічної влади у виборчій, законодавчій та політичній сферах життя.

Владлена   П’ЯТЕНКО.