Капвкладення – під контролем Президента

У ході планового інспекційного огляду об’єктів, включених до програми капітальних вкладень, Глава держави відвідав Рибницю. Під час реалізації другого етапу програми у Рибницькому районі планується реалізувати 11,2 млн рублів на оновлення 12 об’єктів. Делегація на чолі з Президентом побувала на деяких із них.

Оскільки пріоритетною цього року є галузь охорони здоров’я, то, насамперед, було проінспектовано об’єкти, підвідомчі Рибницькій центральній районній лікарні (ЦРЛ). Нині ремонтні роботи ведуться на декількох із них. Триває, зокрема, капітальний ремонт двоповерхової будівлі інфекційного відділення. Вадим Красносельський, оглянувши об’єкт, погодився, що суми близько 4 млн рублів на виконання всього обсягу робіт недостатньо. Він доручив підрахувати витрати на повноцінне завершення ремонту і переглянути виділену суму в бік її збільшення до відповідного розміру.

У Рибницькому районі ремонтуватимуть, розширюватимуть, реконструюватимуть медустанови, причому не лише коштом Фонду капвкладень. Так, у ЦРЛ триває реконструкція корпусів під амбулаторно-стаціонарне дитяче відділення. Проект реалізується коштом ММЗ. Термін здачі об’єкта в експлуатацію – літо поточного року. Вкладення заводом коштів у соціальну інфраструктуру Президент назвав прикладом соціальної відповідальності бізнесу.

Цікавився Глава держави й ситуацією щодо ФАПів. Констатуючи, що сільська медицина занепала, він рекомендував спрямувати зусилля на якнайшвидше поліпшення ситуації в цій сфері. Президенту доповіли, що один ФАП буде побудовано міським коштом (корпус модульного типу виготовлено місцевим виробником). Ще три планується відкрити в різних селах на засоби Фонду капвкладень.

У центрі уваги керівництва держави не тільки установи, що вже потрапили до програми капітальних вкладень, а й ті, що рибничани планують реанімувати  коштом Фонду у перспективі. Серед потенційних учасників програми капвкладень – два спортивні об’єкти. Керівництво району наполягає, що 2020 року обов’язково треба приділити увагу ДЮСШ № 1 і спорткомплексу «Ювілейний».

База спортивної школи – басейн. Будівля, приміщення, чаша були введені в експлуатацію 1996 року. У 2003-му тут побудували локальну котельню. Басейн розрахований на одночасне заняття 48 плавців. Проведене торік обстеження технічного стану об’єкта виявило недоліки, що обмежують його повноцінну роботу. Для їх усунення необхідно 4,3 млн рублів.

Спортивний комплекс «Ювілейний» – це тридцятирічна триповерхова будівля, в якій розташовані готельний корпус на 60 осіб і легкоатлетичний манеж площею 2 673,6 м², розрахований на 200 відвідувачів за зміну. На відновлення комплексу, за підрахунками фахівців, потрібно 3,4 млн рублів. Глава держави, побувавши у спорткомплексі, визнав аргументи керівництва переконливими та однозначно зазначив, що об’єкти потрібно включати до програми капвкладень найближчих років, і доручив підготувати проектно-кошторисну документацію.

ДУП «Рибницьке ДЕБУ», де також побував Президент, створене 1968 року. На підприємстві працюють 82 людини. До складу управління належать два асфальтобетонні заводи, бітумне сховище, майстерні, будівельна лабораторія, піскова база, кар’єр. Є і власне транспортне господарство на 69 одиниць. За словами керівництва ДЕБУ, для загального оновлення парку потрібно придбати не менш як півтора десятка одиниць техніки. Вадим Красносельський назвав цей напрямок важливим, нагадавши, що основним джерелом фінансування цієї сфери є Дорожній фонд.

Президента ознайомили й з перспективними планами щодо облаштування міської набережної, дитячих майданчиків, пляжу, рятувальної станції. Глава держави відзначив позитивні інфраструктурні зміни в Рибниці, проте наголосив, що місцевому керівництву не варто сподіватися тільки на Фонд капітальних вкладень. Значення та внесок держпрограми великі, але більш важливо й актуально розвиватися власними силами та коштами.

Олеся   ПОДОЛЬСЬКА.