ТЮІ – престиж, успіх, кар’єрне зростання

Навчальні заклади вищої та середньої ланки професійної освіти вже розпочали підготовку до приймальної кампанії. У Тираспольському юридичному інституті МВС ПМР ім. М. І. Кутузова вона вже триває. Необхідну інформацію можна знайти на сайті вишу, а днями ТЮІ відчинив свої двері для школярів, батьків та всіх охочих для ближчого знайомства.

Курсанти продемонстрували навички фізичної, бойової, тактико-спеціальної та вогневої підготовки, яку здобули під час навчання. Відвідувачам розповіли про віхи історії навчального закладу та про вимоги до вступу.

Подія привернула увагу міністра МВС Руслана Мови, начальника ТЮІ МВС ПМР Івана Майданівського, випускників попередніх років, батьків, учнів Республіканського кадетського корпусу та загальноосвітніх закладів.

До гостей та майбутніх абітурієнтів звернувся керівник престижного навчального закладу підполковник міліції І. Майданівський: «Наш виш готує кваліфікованих фахівців для всієї правоохоронної системи Придністров’я. Випускники Тираспольського юридичного інституту посідають керівні посади не тільки в МВС, але й в інших силових структурах республіки. За час функціонування інституту ми підготували понад 3 000 фахівців, які гідно реалізували себе як у правоохоронній системі, так і в цивільній сфері».

З особливостями навчального процесу, з побутовими умовами, створеними для курсантів, присутніх ознайомили пізнавально-екскурсійні маршрути. Найбільше школярам сподобався майстер-клас криміналістичної лабораторії. За допомогою дактилоскопічної фарби учні змогли самостійно зняти відбитки пальців своїх рук. Більшість хлопців в електронному тирі інституту  змагалися у стрільбі на влучність з автомата Калашникова та пістолета Макарова. Цікаво й те, що дівчата також не поступалися юнакам.

У музеї інституту екскурсовод розповіла про заснування Міністерства внутрішніх справ республіки, ознайомила з цікавими експонатами та історичними документами. В експозиції представлена велика колекція вогнепальної та холодної зброї. Хронологічні межі експонатів охоплюють великий проміжок часу й відбивають етапи їхнього розвитку.

Найбільший інтерес у потенційних абітурієнтів викликала унікальна виставка зброї, техніки та спецзасобів, які застосовуються в роботі ОВС. Її підготували й показали співробітники Спеціального загону швидкого реагування «Дністер» і Спеціальної моторизованої військової частини, Головного управління з питань надзвичайних ситуацій та Управління Державної автоінспекції. Усі охочі, у тому числі й чимало дівчат, могли детальніше дізнатися про кожен зразок і зробити фото на пам’ять.

Надавалася й докладна інформація про умови вступу до вишу. Навчальний процес у ДОЗ «ТЮІ МВС ПМР ім. М. І. Кутузова» будується відповідно до програм навчання Російської Федерації. Здійснивши нострифікацію диплома в РФ, випускник ТЮІ відкриває для себе можливість працевлаштування за кордоном. Прийом на навчання проводиться на підставі вступних випробувань з предметів: рідна мова, суспільствознавство та фізична підготовка. Як вступні випробування можуть бути зараховані результати ЄДІ з предметів: рідна мова, суспільствознавство. Пропонуються дві форми навчання – очна та заочна. Курсантами можуть стати не тільки юнаки, а й дівчата. Оформлення особових справ абітурієнтів уже триває у відділах кадрів міських і районних органів внутрішніх справ ПМР. За більш детальною інформацією звертайтеся телефонами: (533) 5-07-33 та (533) 8-73-50.

Цього дня ТЮІ відвідала велика кількість абітурієнтів, яким незабаром належить визначитися зі своїм вибором. Багато старшокласників уже висловили бажання поточного року стати курсантами та студентами інституту Міністерства внутрішніх справ.

Знайомство закінчилося приємним частуванням – гостям щиро запропонували скуштувати справжньої курсантської каші, приготовленої на польовій кухні, та зігрітися гарячим ароматним чаєм.

Анастасія   ОЛЕЖКО.