Нехай зеленіє місто-сад!

Місцеві поети зовсім не випадково порівнюють у своїх віршах місто енергетиків із садом. Його вулиці досить зелені, у дворах багато яскравих клумб. Нинішньої весни в центрі Дністровська було висаджено понад 150 колоновидних і кулястих туй, а на вулиці Будівельників «народився» ще один сквер – Молодіжний.

Наприкінці березня тут отримали прописку 90 саджанців молодих берізок. Деревця були закуплені коштом міського екологічного фонду. Ініціатива створення нового скверу належить депутатові Верховної Ради ПМР Віктору Гузуну та обранцеві міської Ради народних депутатів Любові Золотниковій.

Мешканці прилеглих будинків та активісти міського осередку партії «Оновлення» визначили місце для їх посадки. Працівники Дністровського ЖЕУК забезпечили фронт робіт: ділянку з попередньо викопаними лунками та поливальною технікою. До висадження молодих дерев городяни поставилися з ентузіазмом. У добровільній акції «Моє зелене місто», що відбулася в погожі останні дні березня, взяли участь дністровські школярі та учні енергетичного технікуму, депутати та мешканці міста. Примітно, що глава держадміністрації міста Сергій Карюк не тільки організував проведення акції, але і сам брав у ній участь.

Мине зовсім небагато часу і там, де був занедбаний пустир, підніметься і зашумить-затріпоче листям юний березовий гайок. У Центральному парку і на бульварі Енергетиків стрункі туї розправлять під весняним вітром свої крони. Тут з радістю гулятимуть молоді мами з дітьми, літні люди та дітлахи.

Чудово те, що кожне нове покоління городян вносить свою лепту в упорядкування та озеленення рідного міста. Окрасою Дністровська є високі блакитні ялини на вулиці Будівельників, струнка алея старих тополь і каштанів. Їхні ряди поповнює «молодь» – саджанці-2019. Тут на думку мимоволі спадають широко відомі поетичні рядки В. Маяковського: «…я знаю – саду цвесть!» Тож нехай зеленіє і розквітає місто-сад, радує всіх нас красою свого зеленого вбрання.

Лара   ЧАЙКА.