Фестиваль юних талантів у столиці

Щороку придністровська весна буяє не тільки розмаїттям природних барв і краєвидів, а й радує різноманітною палітрою культурних заходів і творчих проектів. Черговим конкурсом, який відбувся у нашій республіці, став фестиваль «Юні таланти Придністров’я». У рамках події понад 1 300 дітей віком від 7 до 15 років змагалися за звання найкращого виконавця, танцюриста та художника.

Упродовж 3 днів столиця ПМР була гостинним місцем зустрічі юних творців мистецтва. Виявити найкращих серед тих, хто повинен продовжувати здобуття освіти в галузі культури, розвивати свої таланти й обдарування, допомогти учасникам порівняти власні досягнення з однолітками та обмінятися з ними досвідом – саме такі цілі ставили перед собою організатори фестивалю, які, завдяки проекту, щороку відкривають нові таланти для Придністров’я.

«Дітям надана можливість показати свої досягнення, поділитися своєю майстерністю з іншими. По суті, конкурс – це творча лабораторія. Учасники фестивалю допомагають не тільки виявити найбільш успішні школи, а й представляють рівень майстерності своїх педагогів», – зазначила начальник Держслужби з культури та історичної спадщини Марія Кирмиз.

Нагадаємо, що традиційно фестиваль складається з трьох творчих напрямків за кількома номінаціями. Тож за три конкурсні дні юні артисти продемонстрували журі близько 80 хореографічних постановок, понад 500 музичних композицій та безліч художніх робіт. До фінального туру конкурсу на учасників чекали відбіркові етапи в усіх містах Придністров’я. На республіканському рівні свій талант демонстрували вихованці 26 закладів додаткової освіти.

Ольга   СТОЯНОВА.