У Дубоссарському районі знімають художній фільм «Молоко птаха»

Автор картини – придністровський режисер Євген Мар’ян приступив до свого дебютного проекту – створення повнометражного художнього фільму. Молодий сценарист вирішив поділитися своїми емоціями, переживаннями, враженнями та життєвим досвідом з широкою аудиторією.

Сценарій Євгена Мар’яна зацікавив російських кінематографістів, і вони вирішили допомогти молодому режисеру. Картину знімає російська кінокомпанія. Минулого року в містах Придністров’я проводився відбір акторів на головні та другорядні ролі, адже, крім професійних акторів, у фільмі знімаються звичайні люди. Зйомки кінофільму нині відбуваються у селищі Роги Дубоссарського району. У сюжеті представлена історія підлітка з Придністров’я, якому довелося пройти багато випробувань у житті, подолати їх і, врешті-решт, влаштувати свою долю.

«У сюжеті є події, які відбувалися і в моєму житті. Мені захотілося поділитися своїми реальними відчуттями. У головних ролях знімаються артисти з Росії, Румунії, Молдови та Придністров’я. Це творчі й талановиті люди, які майстерно  справляються з поставленими перед ними завданнями. Я намагаюсь їм допомагати, а що вийде, ви самі зможете оцінити», – розповів нам сценарист і режисер фільму Євген Мар’ян.

Перший етап зйомок випав на селище Роги – один із мальовничих куточків Придністров’я, де протікає Дністер. За півтора місяця декоратори фільму на пустому місті звели будинок, сарай, підвал, колодязь. За словами директора картини Олексія Саханкова, ці об’єкти потім залишаться в селищі на пам’ять мешканцям, які, до речі, теж були досить активними.

«Хочеться висловити подяку селянам і голові адміністрації, які допомогли у створенні декорацій і
реквізиту. Адже крім спорудження будівель, необхідно також було наповнити їх життям. Команди наших реквізиторів їздили по Придністров’ю, спілкувалися з людьми й збирали цікаві народні предмети побуту. Вважаю, що це нам теж вдалося», – підкреслив Олексій Саханков.

Крім Дубоссарського, знімати фільм будуть і в інших районах Придністров’я, а також у Москві. Прем’єра картини відбудеться наприкінці поточного року на одному з російських кінофестивалів. А поки що в селищі Роги нелегкими творчими буднями створюється цікава художня стрічка молодого покоління кінематографістів. Автори фільму «Молоко птаха» пообіцяли, що в Придністров’ї відбудеться окремий показ, на якому з новою картиною зможуть познайомитися всі аматори кіномистецтва.

Надія  ПОЛОНСЬКА.