Розвиток Кам’янського району – в полі зору перших депутатів

Засновники ПМР у рамках засідань Дорадчих зборів продовжують заслуховувати інформацію керівників міст і районів щодо розвитку адміністративних одиниць держави. 11 квітня глава держадміністрації міста Кам’янки і Кам’янського району Володимир Бичков ознайомив їх із функціонуванням різних сфер життя Кам’янщини. 

Керівник найпівнічнішого регіону ПМР розповів, що пріоритетним напрямком очолюваної ним адміністрації є своєчасна виплата заробітних плат і пенсій. За підсумками минулого року збільшилася кількість податкових надходжень до місцевого бюджету. Завдяки коштам спеціального резервного фонду, педагоги району своєчасно отримали відпускні.

Володимир Бичков зазначив, що важливим фактором розвитку економіки району є стабільна робота Кам’янського консервного заводу. Прикладом цього є збільшення обсягів продукції в порівнянні з 2017 роком у 3,5 раза. Удалося модернізувати виробництво, розв’язати питання щодо реалізації продукції на внутрішньому ринку.

Гордістю республіки є санаторій «Дністер», розташований у рекреаційній зоні зі сприятливим кліматом і мальовничими околицями Кам’янщини. Щорічно він приймає тисячі людей, охочих поправити своє здоров’я. Минулого року їх було 8 373, що на 43 % більше, ніж у 2017 році. Збільшенню кількості відпочивальників сприяє цінова політика, яка значно нижча, ніж у сусідніх державах.

Керівництво району багато уваги приділяє конструктивній співпраці з Загальнопридністровським народним форумом і місцевою Громадською радою.

У свою чергу, голова Об’єднаної Ради трудових колективів Володимир Ємельянов зауважив, що такий контакт між громадськістю і владою заслуговує бути прикладом для всіх.

Володимир Бичков розповів про нинішню життєдіяльність єдиного збереженого в республіці колгоспу «Шлях Леніна» в селі Хрустова. «На сьогодні це міцне багатопрофільне господарство, в якому працює 300 чоловік. Тут розвивається і тваринництво, і садівництво. Колгосп має у своїй власності 4 000 га земельних угідь. Існує навіть черга,
щоб влаштуватися на роботу в це господарство», – сказав глава Кам’янського району.

Володимир Риляков, який у 90-і роки минулого століття очолював виконавчий комітет Тираспольської міської ради, висловив рекомендацію перших депутатів про необхідність популяризації в державних ЗМІ досвіду роботи колективних господарств.

Підбиваючи підсумки чергового засідання, перший Президент, голова Дорадчих зборів перших придністровських депутатів Ігор Смирнов зауважив, що на порядку денному наступного зібрання засновників республіки будуть оголошені загальні рекомендації відносно розвитку всіх міст і районів ПМР.

Микола   ЮРКЕВИЧ.