Програма форуму обіцяє бути насиченою

Організаційний комітет молодіжного форуму «Тирас-2019» затвердив емблему зльоту, яка перемогла в ході інтернет-голосування.

Секретар організаційного комітету з підготовки та проведення Придністровського молодіжного форуму «Тирас-2019» Ганна Бобильова зазначила, що всім охочим було запропоновано розробити свій макет емблеми (відмітного зображення) зльоту і подати його на розгляд. Організатори відібрали 5 логотипів і представили їх на голосування в соціальній мережі «Вконтакте» на стіні групи «Молодь Придністров’я», яка стане головним інтернет-майданчиком на час проведення форуму. За підсумками голосування, більшість голосів була віддана ескізу від Центральної виборчої комісії, автором якого є Максим Штирбул – член молодіжної виборчої комісії Григоріопольського району та м. Григоріополь.

Молоді активісти, що пройшли відбір у делегацію від своїх установ і організацій, уже рахують дні до першого Придністровського молодіжного форуму «Тирас-2019», який відбуватиметься з 16 по 18 травня в оздоровчому комплексі «Дністровські зорі». Як зазначила Ганна Василівна, назву події дали на одному з засідань оргкомітету, вона асоціюється з античною назвою річки Дністер, яку стародавні греки у своїх записах згадували як «Тирас».

У форумі візьмуть участь 300 представників усіх міст і районів республіки, серед яких старшокласники, студенти технікумів і вишів, громадські діячі. На активістів чекає зустріч з першими особами республіки: Президентом, керівниками Уряду і Верховної Ради, міністрами та начальниками державних служб. У молоді буде шанс безпосередньо висловити свою думку на ту чи іншу тему, поставити гостре запитання або порушити конкретну проблему. Очікується участь гостей із РФ, які виступатимуть у ролі експертів на освітніх майданчиках.

Програма форуму обіцяє бути насиченою. На сьогодні вона ще розробляється та доповнюється оргкомітетом, але вже заплановано живі дискусії, квести, майстер-класи, спортивні та патріотичні заходи. Учасники представницьких зборів зможуть дізнатися про те, як подана молодими підприємцями ідея може перетворитися в справжній бізнес-проект. Центральна виборча комісія і Молодіжний парламент планують організувати спікер-галявину у формі дискусії на теми політики і виборчих процесів. У такому проекті зможуть взяти участь усі охочі, готові висловити свою думку і захистити позицію в умовах відкритої полеміки перед численною аудиторією.

Учасники заходу матимуть можливість не тільки відпочити на свіжому повітрі перед іспитами та сесією, але й знайти справжніх друзів-однодумців, дізнатися багато нового та корисного, що кожен із них зможе застосувати у своїх майбутніх проектах та ініціативах.

Дар’я   ІЗЮМСЬКА.