Естафета пам’яті!

У Тирасполі до Дня визволення міста від німецько-фашистських загарбників і румунських окупантів відбулася традиційна легкоатлетична естафета. Вперше провели  змагання 1948 року, в яких взяли участь 54 фізкультурні колективи столиці.

Легкоатлетична естафета у 71-й раз вразила своїми масштабами. Щорічний спортивний захід об’єднав близько тисячі городян і гостей столиці. 54 команди розділили на 6 забігів: між собою змагалися представники силових і воєнізованих структур, працівники міських підприємств, студенти, школярі, а також збірні команди Тирасполя та Бендер.

Спортсмени стартували з площі Суворова, прямуючи вулицею 25 Жовтня до бульвару Гагаріна, а звідти – назад до головної площі столиці. «Естафета складалася з 19 етапів, максимальна відстань одного з яких – близько 250 метрів, загальна протяжність дистанції – трохи менша за 3 км», – розповів головний суддя змагань Олександр Іванко.

За підсумками змагань, кращою серед представників силових структур стала команда Міністерства внутрішніх справ  –  вона обігнала свого головного суперника – Міністерство оборони – всього на 4 секунди. Так, фінішний час представників МВС склав 8 хвилин 28 секунд. У другому забігові серед галузевих комітетів профспілок, виробничих колективів та клубів перше місце посіли представники держадміністрації та міськради народних депутатів м. Тирасполя. У змаганнях між коледжами та технікумами першими до фінішу прибігли спортсмени столичного медичного коледжу. У забігах серед вишів найспритнішими виявилися атлети Тираспольського юридичного інституту. Загальноосвітні заклади теж приєдналися до змагань, а перемога дісталася учням столичної школи № 4. У протистоянні збірних команд Тирасполя та Бендер перемогли столичні спортсмени.

Ярина   ДОБРОВОЛЬСЬКА.