Розвиток Дубоссарського району – в полі зору громадськості

Засновники республіки продовжують у рамках засідань Дорадчих зборів перших придністровських депутатів заслуховувати інформацію глав держадміністрацій міст і районів республіки про соціально-економічний розвиток її адміністративних одиниць. 18 квітня керівник Дубоссарського району і м. Дубоссари Руслан Чабан розповів депутатам Верховної Ради першого скликання про досягнення та проблеми очолюваного ним району.

Руслан Чабан зазначив, що пріоритетним напрямком роботи адміністрації є забезпечення функціонування системи життєдіяльності та активізації взаємодії місцевої влади з суспільством. Завдяки коштам резервного фонду, вдалося своєчасно виплатити відпускні всім працівникам бюджетної сфери. «На першому місці з податкових надходжень у місцевий бюджет – Дойбанське виробництво заводу «Квінт». На території району розташовані Дубоссарська гідроелектростанція, філіали Єдиних розподільних електричних мереж, «Дністеренерго», Дубоссарська швейна фабрика «Інтерцентр Люкс», – розповів глава району. Швидкими темпами в районі розвивається птахівництво. Великий попит у населення має продукція місцевої птахофабрики «Піазіс». Придбати її можна у фірмових магазинах підприємства.

Перші депутати порекомендували акцентувати увагу на вирощуванні великої рогатої худоби, розвиткові рослинництва та інших сільськогосподарських галузей. Необхідно розв’язувати кадрову проблему. На сьогодні в Дубоссарському районі не вистачає лікарів, швачок, трактористів. Загалом у місцевому центрі зайнятості на обліку перебувають 187 безробітних, водночас там є 359 вакансій робочих місць.

Велику увагу керівництво району приділяє розвитку та вдосконаленню соціальної сфери. У вересні минулого року в Дубоссарах відбувся фестиваль творчості дітей та молодих людей з особливими потребами життєдіяльності «Цветик-семицветик». Цього року розпочато будівництво реабілітаційного центру для дітей-інвалідів. Адміністрації району у 2018 році вдалося придбати три квартири для дітей-сиріт.

Місто Дубоссари відоме на всю республіку своїми славетними спортивними традиціями. Вихованці Республіканської школи настільного тенісу неодноразово ставали переможцями багатьох змагань. У найближчих планах адміністрації – будівництво спортивного комплексу з ігровим та гімнастичним залами, а також з басейном.

За підсумками засідання, засновники республіки рекомендували керівництву шукати ринок збуту придністровської продукції в Росії та Україні. Руслан Чабан, у свою чергу, подякував першим придністровським депутатам за конструктивний діалог та їхні поради щодо покращення життя населення Дубоссарського району.

Сергій   ЛЕВЧЕНКО.