Податківці – для підприємців

В актовій залі держадміністрації м. Рибниці 14 травня відбувся черговий семінар фахівців податкових органів з платниками податків. На семінарі були присутні представники податкової інспекції та ДМК.

Начальник відділу з приймання звітів і збору платежів Ганна Дембовська поінформувала присутніх про терміни здачі місячної податкової звітності. Враховуючи велику кількість святкових днів на початку травня, Міністерство фінансів ПМР визначило нові терміни подачі документів податкової звітності за квітень – по 24 травня 2019 року (включно). Сплата відповідних податкових платежів теж повинна бути здійснена виходячи з загальновстановлених строків.

У зв’язку з прийняттям нового податкового законодавства на зустрічі була представлена інформація про нововведення. Зокрема йшлося про те, що фахівці прийматимуть звіти лише на нових бланках.

Ще одним законом,  на який було запропоновано звернути увагу, став закон «Спеціальний податковий режим, спрощена система оподаткування» зі змінами й доповненнями, внесеними 31 березня 2019 року. Ганна Миколаївна уточнила, що ознайомитися з його тезами можна на сайті Міністерства фінансів.

У ході навчального семінару підприємці почули компетентні відповіді з обговорюваних питань від начальника відділу оподаткування фізичних осіб Юлії Кічук.

Наступний семінар у Рибниці відбудеться 14 червня.

Дмитро   ВЛАДОВ.