У майбутнє разом із Росією

Вибори президента країни завжди є визначною подією для будь-якої держави. Саме президент визначає вектор внутрішнього розвитку на наступні кілька років, а також зовнішню політику країни. Але найважливішим є те, що глава держави – гарант прав і свобод людини й громадянина.

У Російській Федерації 18 березня відбудуться вибори Президента. На території ПМР відкриють 24 виборчі дільниці, й придністровці, які мають російське громадянство, зможуть скористатися своїм виборчим правом.

У придністровській столиці 12 березня на центральній площі міста відбулася патріотична акція в рамках загальногромадянського форуму «У майбутнє разом із Росією». Участь у ній взяли Президент ПМР Вадим Красносельський, Голова Верховної Ради Олександр Щерба, члени Уряду, депутати Верховної Ради, представники громадськості та національних товариств ПМР.

Голова Громадської ради Тирасполя Микола Горобець закликав придністровців обов’язково прийти на вибори 18 березня, оскільки Росія є гарантом миру і стабільності на нашій землі.

Голова Союзу російських громад ПМР Віоріка Кохтарєва зазначила, що вибори є важливою історичною подією, і наш обов’язок – віддати свій голос за подальший шлях розвитку країни, яка сьогодні, одна з небагатьох, володіє реальним суверенітетом і впливом на світові процеси. «Нам не однаково, в якій країні та як житимемо ми й наші діти. Нам небайдужа доля Росії й доля Придністров’я. Участь у виборах у такий важливий історичний момент – це наша солідарність із
народом Росії, це наш внесок в історію Росії», – сказала вона.

За словами представника Ради ветеранів військ Московського військового округу, заступника голови фонду «Офіцерське братство» генерал-лейтенанта Володимира Манченка, Росія завжди була з придністровцями поруч, тож необхідно прийти на вибори, оскільки цього дня громадяни обирають майбутнє Російської Федерації.

Від імені Загальнопридністровського народного форуму (ЗНФ) до присутніх звернувся віце-президент Спілки промисловців, аграріїв і підприємців Юрій Чебан. Він нагадав, що наші держави історично поєднані, й закликав прийти на вибори цілими родинами, щоб виконати свій громадянський обов’язок. «Саме Росія допомогла зупинити війну, ось уже 26 років вона виступає гарантом миру і безпеки на придністровській землі. Російський солдат для всіх придністровців уособлює миротворчу місію Росії. Він прийшов до нас із легендарним полководцем Суворовим, і ми виступаємо за те, щоб російська армія залишалася на придністровській землі», – йдеться у зверненні ЗНФ.

По закінченні мітингу в інтерв’ю представникам ЗМІ Вадим Красносельський ще раз відзначив важливість цих виборів: «Я глибоко переконаний, що проведення виборів Президента Російської Федерації в Придністров’ї – це свого роду референдум: люди показують своє ставлення до Росії, до миротворчої місії Росії, до допомоги Росії. Історично склалося так, що у нас висока активність громадян і явка на виборах, тому що люди хочуть бути причетними до історії великої держави».

Андрій   КРАВЧЕНКО.
Фото прес-служби Президента ПМР