Діалог з Головою Верховної Ради

Досить насиченою була програма молодіжного зльоту «Тирас-2019». Його учасники взяли участь у майстер-класах, спілкувалися безпосередньо з керівниками республіки. Цікавою стала зустріч з Головою Верховної Ради ПМР Олександром Коршуновим на дискусійному майданчику «Діалог зі спікером».

«Тирас-2019» – це форум, на якому зібралася активна і креативна молодь. Юнаки та дівчата мали можливість проявити свої організаторські здібності та вміння як управлінці. Це важливо, тому що саме їм у найближчому майбутньому належить управляти республікою.

Учасник цього зльоту Олександр Толоченко поділився своїми враженнями від спілкування на дискусійному майданчику: «Ми звикли, що політика виступає окремо від молоді. Подібний форум – це симбіоз, коли простий школяр або студент може прямо поставити представнику влади запитання, яке його найбільше хвилює».

Активістка, що представляла столичну делегацію, Світлана Карапунарли запитала у Голови Верховної Ради про те, що саме держава планує робити для зміни демографічної ситуації на краще.

«Перше завдання, оголошене Президентом, полягає в тому, щоб надати молодим сім’ям доступне житло. Починаючи з 2020 року, для розв’язання цієї проблеми до бюджету закладатимуть кошти. Запланований також великий обсяг роботи з упорядкування та озеленення територій: закладка парків, скверів, будівництво дитячих майданчиків. У нас м’який клімат, немає ніяких природних катаклізмів: тайфунів, руйнівних і сильних землетрусів чи буранів. Наша земля теж дуже родюча: що не посадиш, усе виросте. Питна вода хорошої якості (ми знаємо, як багато людей у світі страждають через її нестачу). А головне, у нас добрі, відкриті, душевні люди», – пояснив спікер форумчанам.

Оплесками зустріли учасники зустрічі, у тому числі й школярі, запитання про можливе скасування ЄДІ. Річ у тому, що Олександр Коршунов є прихильником традиційної системи проведення підсумкової атестації.

«Коли є взаємодія вчителя та учня, це інший механізм визначення рівня та якості знань. Ти можеш забути якусь цифру, але для викладача важливо, як глибоко ти розумієш предмет», – упевнений Олександр Коршунов.

Спілкування з молоддю тривало більше години. Голова придністровського парламенту порадив молодим людям не боятися труднощів, ставити високі цілі, навіть якщо вони здаються недосяжними.

Олена   ДВОРСЬКА.