Молодіжний зліт зібрав активістів

Федерація профспілок Придністров’я (ФПП) приділяє увагу вихованню молодого покоління, залучає юнаків та дівчат до профспілкового руху. З цією метою 17–18 травня в меренештському дитячому оздоровчому таборі «Вікторія» відбувся молодіжний зліт профспілкового активу республіки. Захід організовано вже п’ятий рік поспіль.

Почесним гостем молодіжного активу ФПП став Олександр Березовський – начальник відділу по роботі з громадськими, релігійними та культовими об’єднаннями управління Адміністрації Президента ПМР, який зачитав  вітальний адрес Вадима Красносельського.

«Цей перший ювілей свідчить про те, що вже зародилася традиція, яка, впевнений, збережеться на довгі роки та стане однією з яскравих і корисних подій для багатьох поколінь трудової молоді, для майбутніх успішних професіоналів своєї справи», – зазначалося у привітанні Глави держави.

Своє ставлення до зльоту висловив і голова ФПП Віктор Іванченков: «Найголовнішим нині є бажання познайомитися, поспілкуватися одне з одним. Ті турніри, які відбуватимуться, спрямовані, в першу чергу, на  спілкування. Тут усі зможуть не тільки культурно збагатитися, зайнятися спортом, але й відпочити з задоволенням».

Понад 150 молодих членів профспілок, представників різних організацій з усього Придністров’я з’їхалися в Меренешти. Усього 12 команд із Тирасполя, Бендер, Рибниці та інших міст і районів республіки змагалися між собою в різноманітних сферах і напрямках, підготовлених організаторами зльоту. Збірні команди представляли підприємства та господарства всіх галузей економіки нашого краю. Серед учасників були й представники студентських профспілкових організацій Бендерського політехнічного філіалу ПДУ та Дністровського технікуму енергетики та комп’ютерних технологій.

«Особливість цього заходу полягає в тому, що ми поставили за мету навчити наших активістів, членів профспілки, працювати в умовах, що склалися на даний момент часу чи у певному місці. Особливої підготовки та домашнього завдання не було. Готуючись до попередніх чотирьох зльотів, команди заздалегідь готувалися, а тепер необхідно було проявити винахідливість та імпровізаційні навички», – зазначила головний спеціаліст з організаційних питань ФПП Марина Попеску.

Слід зазначити, що велику увагу члени профспілкового активу надали й екології навколишнього середовища. Ще до початку офіційного відкриття зльоту в таборі провели суботник: прибрали територію, а також висадили рослини.

Програма зльоту була достатньо насиченою, і вже в перший день на учасників змагань чекали кілька конкурсів. У першу чергу кожна команда представила на суд журі свою візитну картку. Надалі було найцікавіше: конкурс тімбілдінг, який складався з одинадцяти спортивних, інтелектуальних та логічних завдань. Особливість конкурсу полягала в тому, що всі учасники команд були перемішані та сформовані у нові команди за кольором атрибутів: «Не знаючи одне одного, вони повинні навчитися працювати разом, координувати свої дії, довіряти одне одному і ближче познайомитися», – зазначила Марина Попеску.

Наступний день був присвячений професійній тематиці. Команди змагалися між собою на знання профспілкового статуту, трудового законодавства. У такий спосіб кожний учасник зльоту мав можливість показати свою ерудованість і професійну компетентність, а також збагатити свій теоретичний багаж.

Конкурсна програма передбачала змагання як культурної спрямованості, так і спортивної та освітньої. У рамках зльоту кожен член профспілки мав можливість реалізувати свої творчі здібності, а також продемонструвати винахідливість, кмітливість та комунікабельність.

Тетяна   БУКІНА.