Діалог Президента з державними службовцями триває

Президент ПМР Вадим Красносельський тримає руку на пульсі держави: 28 травня він провів неформальну зустріч з дипломатами республіки.

Працівники МЗС докладають чимало зусиль для створення позитивного іміджу нашої держави на міжнародному рівні. Наприклад, їм довелося спростовувати міф про те, що флагман придністровської промисловості ММЗ нібито є російською власністю.

Вадим Миколайович докладно прокоментував роботу заводу, який є одним із найбільших підприємств нашої держави: «У роки керівництва республікою попередньою владою головне підприємство ПМР фактично не працювало. Завдяки правильним управлінським рішенням і пільговому кредитуванню, ситуацію з часом вдалося виправити».

Вадим Красносельський зазначив, що з літа минулого року відносно ММЗ Україна застосувала санкції через те, що підприємство нібито є російською власністю. Щоб вийти зі скрутного становища, МЗС ПМР на той момент звернулося до всіх учасників переговорного формату «5 + 2», в тому числі й до України, з проханням здійснити перевірку активів заводу. Наприкінці березня поточного року Рада національної безпеки й оборони сусідньої держави за наслідками перевірки ухвалила відповідне рішення про скасування накладених санкцій. «Від імені всіх рибничан хочу висловити вдячність за зняття санкцій та запевнити, що влада ПМР робитиме все необхідне для підтримки базового підприємства республіки, вкладаючи необхідні кошти в його розвиток», – підкреслив Президент.

На зустрічі йшлося також про можливі позови до Молдови з приводу компенсації збитків від агресії проти народу Придністров’я. «Придністровці завжди пам’ятатимуть жорстоке вбивство в 1992 році депутата Верховної Ради ПМР першого скликання, голови райвиконкому Слободзейської районної ради Миколи Остапенка членами терористичної групи «Бужор», розстріл націоналістами Молдови придністровських міліціонерів у Бендерах. На жаль, влада сусідньої держави не надала їм правової та політичної оцінки й не засудила ці підступні злочини. Навпаки, ті хто їх скоїв, були відзначені вищими державними нагородами Молдови або обрані до парламенту Румунії. У нас різні герої з Молдовою», – наголосив керівник держави.

Важливим елементом кримінального права, на думку Президента, є невідворотність покарання. Він упевнений, що з часом усі, хто скоїв злочин проти народу ПМР, обов’язково будуть покарані – на військові злочини та злочини проти людства термін давності не поширюється…

Глава держави щиро подякував працівникам дипломатичного корпусу за роботу, спрямовану на захист зовнішньополітичних інтересів Придністров’я.

Олександр   ЗАЙЧУК.
Фото прес-служби Президента