Святковий день у школі-інтернаті

Для тисяч випускників Придністров’я 25 травня пролунав останній дзвоник, який назавжди залишиться в їхніх серцях символом прощання з дитинством. У всіх освітніх закладах республіки відбулися урочисті лінійки з нагоди закінчення навчального року. Перші кроки від шкільної лави в доросле життя зробили й вихованці ДОЗ «Парканська середня загальноосвітня школа-інтернат». Привітати школярів та випускників зі святом прибув прем’єр-міністр Придністров’я Олександр Мартинов, а також представники міністерств і відомств республіки.

У навчальному закладі виховуються і здобувають освіту всього 139 учнів, для 24 з яких у стінах рідної школи пролунав останній дзвоник. Саме тому в цей урочистий день випускники адресували трепетні слова вдячності своїм вихователям та вчителям, вони присвячували їм вірші та пісні, і як ні в одній іншій школі, вони мали особливий сенс.

Наступний, досить відповідальний крок у житті кожного випускника – вибір професії та мети свого життя. Виступаючи перед колективом школи, про це говорив Голова Уряду ПМР Олександр Мартинов: «Хочу окремо звернутися до випускників – найближчим часом вам потрібно остаточно визначитися з вибором своєї майбутньої спеціальності. Це один із ключових виборів у житті. Від нього залежить ваша подальша доля. Прислухайтеся до порад педагогів, та, звичайно ж, до того, що підказує вам серце».

Привітала школярів зі святом і директор установи. У своїй промові вона зазначила: «Щиро вітаю вас із закінченням 2018–2019 навчального року. Він був для нас дуже насиченим. Хтось покращив свою успішність, хтось досяг високих спортивних результатів, багато хто з вас став лауреатом та дипломантом районних, республіканських фестивалів та конкурсів. Позаду залишилися численні заліки, контрольні роботи, але попереду – довгоочікувані літні канікули. Хочу побажати вам добре відпочити, збагатитися яскравими емоціями та враженнями, знайти нових друзів і з новими силами 1 вересня приступити до навчання».

Урочистий захід прикрасили підготовлені учнями школи танцювальні номери: творчі колективи закладу продемонстрували гостям майстерне виконання народних танців. На святковій лінійці також відзначили учнів, які здобули високі результати в навчанні, упродовж року були учасниками різноманітних заходів міського та республіканського рівня. Грамоти школярам вручав особисто Олександр Мартинов.

По закінченні урочистої частини, Голова Уряду ознайомився зі шкільної установою. Олександр Володимирович оцінив стан навчальних класів і спальних кімнат, а також деяких інших приміщень після ремонту, здійсненого коштом Фонду капітальних вкладень у 2018 році. Як зазначила директор закладу, невирішених проблем залишається ще досить багато: установа потребує заміни вікон у шкільному та спальному корпусах, реконструкції майстерень, а також приведення до належного стану території школи. У відповідь Олександр Мартинов повідомив, що 2020 року планується зняти багато «больових точок». Сподіваємося, що все буде реалізовано.

Марія   ЛУНІНА.
Фото прес-служби Уряду