Масштабний фестиваль «Останній дзвоник #молодь»

Уперше в Придністров’ї закінчення навчального року школярі відзначили масштабним фестивалем у Бендерській фортеці. Яскрава та насичена програма була розрахована на кілька годин. Виступ джазових колективів, лазерне шоу, танцювальний батл, парад фарб холі та, звичайно ж, дискотека – усе це залишило незабутні враження про свято «Останнього дзвоника» у сотень придністровських школярів.

Такого свята для школярів раніше не влаштовували. Навіть погода, яка погрожувала зіпсувати вечір, не змогла зірвати плани фестивалю. Не виключено, що самі учні своєю енергією швидко розігнали хмари в небі, а проливний дощ став лише невеликою паузою в масштабному заході.

Бендерська фортеця змогла вмістити сотні школярів, причому не тільки з Бендер – на яскраве шоу приїхали подивитися учні шкіл і з інших міст. На цей фестиваль, згідно з запланованим дрес-кодом, усі гості мали б прийти в білому одязі. То не було сліпим слідуванням моді чи капризом організаторів фестивалю. Насправді частиною розважальної програми став парад фарб холі – це такий різнобарвний пил, який чітко видно на білому. Цей майданчик Бендерської фортеці виявився, дійсно, найяскравішим місцем. Водночас артисти зі сцени розучували з гостями спеціальний танець, після чого в єдиному ритмі сплелися сотні молодих придністровців – вийшов такий собі різнобарвний танцювальний флешмоб!

Після яскравої імпровізації розпочався музичний марафон, одні придністровські артисти змінювали інших. Рок-група «Ланжерон» нагадала всім хіти минулих років: зі сцени лунали такі відомі пісні як «Халі-ґалі», «Батарейка», «Видели ночь» та інші твори, які давно всім полюбилися. Гості свята також мали нагоду насолодитися й джазовою музикою. Найкращі свої композиції виконали такі популярні колективи як «Ліберті» та «Біг-Бенд». А ближче до глибокого вечора у фортеці почалася справжня дискотека, але вже з клубною музикою, яка супроводжувалася лазерним шоу.

У виставковому залі на території парку Олександра Невського експонувалася військова зброя та обмундирування різних часів та епох. Вартість деяких експонатів, як розповіли працівники залу, сягає 13 000 доларів. Уся зброя, представлена на виставці, бойова.

Вогненною частиною фестивалю стала 20-хвилинна вистава факірів, які віртуозно приборкували полум’я вогню та піротехніку.

Для школярів Придністров’я такий масштабний фестиваль організували вперше в історії нашої республіки.

Бендерська фортеця набуває все більшої популярності. Щомісяця її відвідують близько тисячі іноземних туристів. А деякі заходи збирають на масових гуляннях від 10 до 20 тисяч гостей. Цього року фортеця почала запрошувати в гості ще з березня, коли тут відзначали «Широку Масляну». Потім були великодні гуляння, фестиваль до Дня Перемоги та ретро-концерт «Назад у 80-і».

Наступне незабутнє свято обіцяють влаштувати 1 червня для маленьких придністровців. У Бендерській фортеці відбудеться фестиваль «Барви літа», який приурочать до Дня захисту дітей. До речі, в парку Олександра Невського упродовж усього літа організовуватимуть різні культурні заходи, під час яких можна буде ближче познайомитися з творчістю таких культових особистостей як Володимир Висоцький і Віктор Цой, поринути в яскраві барви й таємниці національних і культурних традицій нашого краю, насолодитися класичною, джазовою та народною музикою у виконанні придністровських артистів. Утім, програма фестивалів у Бендерській фортеці затверджена аж до початку листопада.

Ярина   ДОБРОВОЛЬСЬКА.
Фото ІА «Новости Приднестровья»