«Культурні» плани на літо

Настало довгождане літо. Перед дорослими й дітьми постало «важливе» завдання: провести канікули цікаво, навчитися чогось нового, якомога довше поспілкуватися з друзями тощо.

Редакція газети «Гомін» вирішила допомогти юним придністровцям розпланувати свої канікули, зробити це літо неповторним та запам’ятати його на довгі роки. Тому в цьому матеріалі пропонуємо вам перелік найцікавіших заходів, що відбудуться влітку в Тираспольському Будинку народних традицій і ремесел. Зазначимо, що всі заплановані фестивалі, конкурси та виставки будуть безкоштовними та відкритими для всіх охочих гарно провести час.

1 червня (субота) – День захисту дітей та ягідний фестиваль з участю творчих колективів Управління культури міста (Парк «Перемога», початок о 10:00).

Цього дня у столичному парку розташується безліч різноманітних експозицій художніх робіт, виставок декоративно-прикладного мистецтва, фотозон, майданчиків для проведення спортивних змагань. Відбудуться й концерти за участю найкращих колективів Тирасполя. Головними гостями свята будуть, звичайно ж, діти. Порадують їх і різноманітними смачними солодощами: морозивом, солодкою ватою, печивом та тістечками, а також головним символом цьогорічного Дня захисту дітей – ягідними ласощами. Концертні номери, до речі, також будуть пов’язані з ягідною тематикою: на сценічних площадках кружлятимуть маленькі «полунички», «смородинки» та «малинки». Для юних любителів навчитися чогось нового в парку будуть розташовані зони з проведення майстер-класів. Діти зможуть проявити свою творчу фантазію, реалізувати художні здібності у малюванні метеликів.

2 червня (неділя) – міський фестиваль народної творчості «Тут Батьківщини моєї початок» у рамках Республіканського фестивалю-естафети народної творчості «Придністров’я – витоки мої» (парк «Перемога», початок о 10:00).

У фестивалі братимуть участь близько 20 творчих колективів столиці. Основна тема заходу – народна творчість. Тож учасники продемонструють по 2 номери національної спрямованості. Виступи оцінюватиме журі. Найкращі колективи виступатимуть на наступному етапі конкурсу та в гала-концерті фестивалю. Також у програмі свята – виставка робіт умільців столиці, фотозони з традиційними  національними костюмами народів Придністров’я. Таким чином, усі придністровці  зможуть зануритися в незабутню колоритну атмосферу, побачити стилізовані народні пісні й танці, взяти участь у народних майстер-класах, відчути себе часточкою історичного минулого Придністров’я.

16 червня (неділя) – фестиваль східного танцю «Яель» запрошує друзів» (парк «Перемога», початок о 9:00).

Фестиваль проводиться для всіх шанувальників східної культури, а також для жителів міста, охочих ознайомитися з традиціями інших народів. Відбудеться захід на літньому майданчику парку «Перемога». По завершенні яскравого концерту з участю хореографічних колективів міста в майстер-класах гості фестивалю зможуть спробувати свої таланти у виконанні східних танців, оглянути національний одяг, дізнатися про особливості життя і традицій східних народів, а також скуштувати закордонні солодощі.

6 липня (субота) – ігрова програма «Обнімашки кожен день» (парк «Перемога», початок о 17:00).

Головна тема заходу – різноманітні мультфільми та улюблені герої анімації. На площадці парку працюватимуть аніматори. Веселі ігри, конкурси, пісні, танці, змагання для дітей, флешмоби проводитимуть персонажі «Маші та Ведмедя», «Смішариків», «Фіксиків».

18 серпня (неділя) – дискотека «XSPartyPowerDrink» для молоді (парк «Перемога», початок о 17:00).

Цей захід вже давно відомий жителям столиці, адже відбувається він не вперше. У черговий раз організатори дискотеки порадують присутніх різноманіттям сучасної танцювальної музики від придністровських діджеїв. Також гості зможуть спробувати напій, на честь якого і названо захід, – енергетичний коктейль «XSPartyPowerDrink».

25 серпня (неділя) – свято врожаю «Дари рідного краю» (парк «Перемога», початок о 17:00).

Захід, присвячений закінченню літа, збору врожаю та родючості нашої придністровської землі, також є традиційним для республіки й з року в рік радує населення великим розмаїттям продукції, виробленої та вирощеної в Придністров’ї. У ньому братимуть участь народні колективи міста та республіки. У парку розташуються фотозони та різні ігрові площадки народної тематики для дітей. За планами організаторів, кожен охочий матиме можливість скуштувати страви, провести дегустацію зимових консервів, побачити життя сільських людей через театралізовані постановки, заспівати народні пісні разом із відомими творчими колективами Придністров’я.

Зробіть своє літо яскравим, цікавим та різноманітним!

Ольга   СТОЯНОВА.