З посмішкою на обличчі з морозом у руках

Щорічно в перший день літа республіка відзначає Міжнародний день захисту дітей. У всіх містах і районах для маленьких придністровців підготували цікаві заходи.

Уперше в Бендерській фортеці відбувся масштабний дитячий фестиваль «Барви літа». Кожна дитина могла знайти собі розваги за інтересами. Наймолодших учасників свята чекали аніматори, веселі вікторини та конкурси. На спортивному майданчику проявили себе майстри велоспорту. Поруч розташувався майданчик шанувальників танцювального жанру, де відбувся справжній батл. Веселий настрій підтримували творчі колективи Бендер, Тирасполя та Слободзеї.

Крім того, в Бендерському Управлінні внутрішніх справ міліціонери влаштували акцію «Дитинство під захистом». Після знайомства з професійною спецтехнікою діти взяли участь у розважальній програмі з конкурсами та призами.

Слободзея для малюків підготувала яскравий концерт. Діти з задоволенням брали участь у рухливих іграх, жартівливих конкурсах. Ніхто з них не залишився без святкового аквагриму, яким методист бібліотеки села Суклея з радістю «прикрашала» личко кожної дитини.

У Григоріополі для дітей влаштували спортивні змагання «Веселі старти». Учасники змагалися у спритності, кмітливості, швидкості. Як завжди, перемогла дружба, а діти отримали подарунки й масу задоволення. Особливу радість у дітлахів викликала зустріч з улюбленими персонажами мультфільму «Мадагаскар».

Святкові заходи в Дубоссарах розпочалися з програми «Літній вояж», яку підготували дитячі творчі колективи «Контраст», «Веселка», «Овація», «Серпантин». У ході програми відбулися ігри та повчальні вікторини. Найактивнішим юним учасникам вручали солодкі призи. Біля дитячого ігрового майданчика, де були встановлені атракціони, охочі покататися на них і пострибати на батуті вишикувалися в довгу чергу.

У центральному парку Рибниці у святковий день зібралися сотні гостей. На них чекали цікаві майстер-класи, конкурси, атракціони, веселі й запальні аніматори, а також сюрпризи. Традиційно держадміністрація пригощала юних городян безкоштовним морозивом. У мікрорайоні Вальченка на базі середньої школи № 10 відбулася ігрова розважальна програма «Літо, вітаю!». Захід супроводжувався виступами дитячих творчих колективів міста.

Для юних кам’янчан у міському парку підготували незабутній концерт, цікаві конкурси та ігри. Справжньою родзинкою заходу стали пірати – герої популярних кінофільмів. Вони дуже вміло залучали всіх дітей до участі у веселих змаганнях та іграх, перевіряючи їх на пластичність і кмітливість.

У Тирасполі свято відбулося в парку «Перемога». Для дітей підготували цікаву програму з конкурсами, виступами учасників дитячої художньої самодіяльності, частуванням солодощами: конкурси на зразок малюнків крейдою на асфальті, дитячі майстер-класи, концерти, виставки, вікторини. Свої фізичні таланти діти продемонстрували й у спортивних змаганнях. Веселого та святкового настрою їм додавали різноманітні атракціони. Дітлахи залюбки стрибали на батутах, каталися на дитячих автомобілях, ласували солодкою ватою, морозивом, попкорном.

День захисту дітей 2019 року кожному запам’ятався гучним сміхом та щирими, радісними емоціями. Ще довго ми пам’ятатимемо, як весело розпочалося літо.

Анастасія   КАЛІОН.