Ласощі від природи

Уперше в столичному парку «Перемога» в рамках проекту «Купуй придністровське!» відбувся Ягідний фестиваль. Ярмарок вітчизняних виробників націлений на рекламу нових товарів, позначених спеціальними ярликами з написом «Новинка 2019 року».

Цього дня за гарним настроєм прийшло чимало тираспольчан і гостей міста, яких з самого ранку вітав оркестр Головного штабу Збройних сил ПМР. Парк наповнився музикою, веселощами, гучним дитячим сміхом, запахом свіжого печива, морозивом і повітряними кульками.

Жителі та гості республіки познайомилися з підприємцями, які вирощують полуницю, черешню та інші ягоди, з майстрами кондитерської справи, декоративно-прикладного мистецтва та ремісниками, а також з пасічниками. Не залишилися осторонь виробники м’ясних напівфабрикатів та одягу – ці виробництва теж пропонували свою продукцію. Всього до участі у фестивалі залучили близько 50 підприємств.

Полум’яна полуниця, суниця й черешня майоріли в кожній точці продажу фруктів. На прилавках можна було побачити не тільки свіжі ягоди, а й варення та напої з них. «Я сама готую варення для своїх рідних, але хочеться скуштувати, що ж цікавого виготовляють наші підприємці. Можливо вдасться розкрити їхні секрети», – зазначає Олена Карська.

Парк оснастили фотозонами, де можна було сфотографуватися на фоні інсталяції #КупуйПридністровське й розмістити фото в соціальних мережах. Учасник, який набере найбільше позитивних відгуків, отримає приз. Такий захід продовжить своє існування в наступних святкуваннях. Малюнок художника Кирила Сарсака своєю яскравістю причарував не тільки дітей, а й дорослих. Він за допомогою кольорового піску зобразив на асфальті дві полуниці. Продовжили картину вже юні відвідувачі парку разом зі своїми батьками. А поруч були розташовані великі пазли, з яких потрібно зібрати барвисте зображення грона винограду.

Особливу увагу гостей фестивалю привернув 30-кілограмовий торт з вишневою начинкою, який на вході в парк готувала викладач інтернату для дітей зі зниженим слухом Наталія Балан. Пізніше охочі могли скуштувати солодкий десерт.

Усі учасники були відзначені сертифікатами першого Ягідного фестивалю. Наступного року свято відбудеться в Слободзеї або в Бендерській фортеці. До речі, найближча виставка-ярмарок у рамках проекту «Купуй придністровське!» також відбудеться в місті Слободзеї, яке вважається ягідним краєм Придністров’я.

Віра   МАКОВА.