10 юних придністровців поїдуть до Сербії

Міністерство просвіти та Дністровсько- Прутський інформаційно-аналітичний центр підбили підсумки конкурсу «Вічне пушкінське слово».

Він проводився у квітні за підтримки Дністровсько-Прутського інформаційно-аналітичного центру (ДПІ-АЦ) і сербської організації «Наша Сербія». У чотирьох номінаціях (есе, вірш, малюнок, твір, присвячених О. С. Пушкіну) юні конкурсанти (8–12 років) представили змістовні творчі роботи. Результати їм оголосили 6 червня – в день 220-річчя від дня народження великого російського поета.

«Перед журі було поставлене складне завдання – відібрати десять кращих робіт. Дитячі старання, виразність і талант перевершили всі очікування. Відрадно, що до числа переможців увійшли жителі різних міст Придністров’я», – сказав директор ДПІ-АЦ Ігор Бєлобородов.

Заслуженим призом для кожного з 10 переможців є участь у літній Міжнародній «Школі дружби», розташованій у мальовничому куточку Сербії – на горі Тара. Програма «Школи дружби» складається з творчих, спортивних та освітніх гуртків, метою яких є придбання нових друзів, знань і навичок, розкриття талантів та інтересів. Досвідчені фахівці керуватимуть гуртками. При цьому організація «Наша Сербія» забезпечить всіх учасників усіма матеріалами, необхідними для занять.

Це буде вже 19-а подібна подія. Перебування придністровської молоді в «Школі дружби» заплановане на період з 24 липня по 5 серпня 2019 року. «Упевнений, що юні придністровські таланти гідно представлять свою республіку на міжнародному рівні», – зазначив Ігор Бєлобородов.

Анастасія   КАСИМ.