В гостях у захисників

Поточного тижня вихованці державного освітнього закладу «Глинойська спеціальна (корекційна) загальноосвітня школа-інтернат для дітей-сиріт і дітей, які залишилися без піклування батьків, з порушенням інтелекту» відвідали тираспольську військову частину. Екскурсія відбулася в рамках щорічної акції «Армія проти наркотиків».

Різноманітні культурні заходи, відвідування театрів, галерей, конкурси та змагання – це те, що робить людину більш соціалізованою та зацікавленою в житті. У нашій державі велику увагу приділяють патріотичному вихованню, зміцненню військового духу республіки. Саме тому «Армія проти наркотиків» проводить екскурсії для юних придністровців щороку.

«Побачивши ті місця, де курсанти навчаються й оглянувши озброєння частини, надалі ви зможете управляти своїми підрозділами, вправно володіти бойовою технікою, стрілецькою зброєю», – розповіли присутнім на початку заходу.

Діти дізналися про особливості армійського укладу життя, побачили, чим щодня займаються курсанти на службі, «познайомилися» з військовою технікою та зброєю. Також для юних гостей військовозобов’язані підготували демонстраційні спортивні виступи та невеликі доповіді щодо армійського устрою. Побували діти й у казармах та їдальні військової частини.

«Найцікавішим під час екскурсії для мене було розглядання зброї. Нам показали, як збирати та розбирати автомат, дозволили детально його роздивитися. Я навіть тримала його у руках, і можу сказати, що він дуже тяжкий», – зазначила вихованка школи-інтернату.

Особливо зацікавила дітей і фізична підготовка курсантів. У спортивній залі установи присутнім продемонстрували навички бойового мистецтва. Розминка, підготовка, тренування – усе виконувалося за зразковим планом.

«У нас є різні тренажери, килим для виконання прийомів самбо та боротьби, груші. Тут кожен має можливість підвищити рівень своєї майстерності в тому спорті, який йому подобається», – розповіли дітям під час демонстрації спортивної майстерності курсантів.

Кожен охочий мав можливість і сам потренуватися разом з армійцями, отже крім демонстрації бойових навиків, дітей навчили й самостійно виконувати деякі вправи для самозахисту.

Ще один вид логічного та фізичного тренування – теніс. Тут також не обійшлося без цінителів цього виду спорту серед вихованців дитячої школи-інтернату. Навички володіння майстерністю у грі в теніс учнів Глинойської школи здивували навіть курсантів.

За словами організаторів заходу, такі екскурсії спрямовані соціалізувати дітей школи-інтернату у суспільство, викликати в них інтерес до армії, а також виховувати патріотизм та любов до Вітчизни. Самі учні також зазначили, що подібні заходи є дуже цікавими й дають можливість дізнатися чогось нового, побачити армію зсередини.

Акція «Армія проти наркотиків» триватиме в республіці протягом місяця. Проходить вона під егідою Міністерства оборони Придністров’я. У плані проекту різноманітні культурні, спортивні, творчі, розважальні та патріотичні заходи.

Тетяна   БУКІНА.