Газета «Гомін» рада гостям

До державної установи «Приднестровская газета» часто приходять небайдужі до писемності жителі республіки, які намагаються стати частинкою улюбленого видання завдяки публікації в ньому своїх заміток або оповідань. Минулого тижня до газети «Гомін» завітали незвичайні гості – наші колеги з телебачення. «Первый Приднестровский» цікавився сучасними подіями, проектами та цілями видання.

«На сторінках «Гомону» збирають тільки найважливішу інформацію зі всього Придністров’я, а саме: новини політики, ексклюзивні інтерв’ю цікавих людей. При цьому намагаються охопити різні сфери життя республіки», – зазначає в інформаційному сюжеті кореспондент «Первого Приднестровского» Оксана Крук.

Співробітник нашої редакції Олександр Зайчук розповів колегам з телебачення про свої останні матеріали в газеті та чим нині живе видання. Спілкування з видатними особистостями, написання цікавих статей, збирання та редагування інформації – буденність для журналіста, але щось незвичайне для читачів та людей інших професій. Про це і розповіли наші колеги журналістам з телебачення.

Також гостями «Приднестровской газеты» минулого тижня стали учні СШ №7 міста Тирасполя. Діти дізналися про весь процес роботи над виданням: від надання журналістові теми, на яку буде написаний матеріал, до відсилання готового макету газети до типографії.

Кореспонденти розповіли учням також про особливості професії журналіста. Заступник головного редактора газети «Гомін» Аліса Коханова зазначила: «Журналістика – це завжди пізнання нового, це зустріч з людьми, це проведення різноманітних заходів, тобто це освітлення всього життя: у царині культури, політики, літератури – всього, що нас оточує». Розповідаючи про значущість газети в житті людини, вона додала: «В усій Європі, в усіх цивілізованих країнах світу ранок починається з газети, бо саме газета – це той матеріал, який вам завжди принесе щось цікаве».

Молоді фахівці нашої редакції, які на сьогодні є також студентами Придністровського державного університету, повідомили учням, чому саме ця професія захопила їхні серця. Діти з уважністю слухали кожного з них та складали власне враження про роботу кореспондентів, редакторів, коректорів та інших співробітників установи.

Захід став корисною подією в житті учнів, особливо тих, хто в майбутньому мріє стати журналістом, бо саме сьогодні відбулося їх перше знайомство зі світом редагування, друкування матеріалів та виданням державної газети «Гомін».

Тетяна   БУКІНА.