Олександр Мартинов: «Для Уряду важливі поради представників громадськості»

13 червня у рамках чергового засідання Дорадчих зборів перших придністровських депутатів відбувся діалог засновників ПМР з Головою Уряду Олександром Мартиновим.

У роботі зборів також взяли участь: перший заступник Голови Уряду – міністр фінансів Тетяна Кірова, заступник Голови Уряду – міністр охорони здоров’я Олексій Цуркан, заступник Голови Уряду з питань правового регулювання і взаємодії з органами державної влади – Керівник Апарату Уряду ПМР Станіслав Касап, заступник Голови Уряду – міністр економічного розвитку Сергій Оболоник.

Олександр Мартинов зазначив, що на майданчику Уряду стали постійними зустрічі членів виконавчого органу держави з представниками громадських організацій Придністров’я. «Завдяки такій формі спілкування вдалося на практиці вирішити низку соціально важливих питань, які турбують придністровців. Велика частина законопроектів, які ми направляємо до Верховної Ради, підготовлена після зустрічей з громадськістю ПМР. Ми завжди готові вислухати ваші пропозиції. Головний принцип роботи Уряду – допомогти людям», – підкреслив прем’єр-міністр.

На його думку, агропромисловий комплекс є важливою частиною придністровської економіки. Глава Уряду зауважив, що держава і надалі інвестуватиме кошти в розвиток Кам’янського консервного заводу, який забезпечує місцевий ринок якісною продукцією.

Пріоритетним напрямком діяльності Уряду залишається підвищення добробуту придністровців. Олександр Мартинов нагадав, що в роки правління попередньої влади, у 2016 році, відбулася девальвація придністровського рубля, що призвело до інфляції та падіння реальних доходів громадян ПМР.«У 2019 році завдяки консолідації органів державної влади вдалося збільшити заробітні плати та пенсії на 7%. Це стало наслідком розвитку придністровської економіки», – сказав Олександр Мартинов.

Президент Союзу промисловців, аграріїв і підприємців Придністров’я (СПАПП) Володимир Беркович підкреслив, що в організації, яку він очолює, налагодилася тісна співпраця з Урядом республіки. «Ми бачимо реальні дії, які сприяють інвестиціям в ПМР та збільшенню робочих місць», – сказав він.

Олександр Мартинов запропонував першим депутатам проводити раз на квартал зустрічі для обговорення важливих питань розвитку придністровської держави, які турбують їх як представників громадськості.

Сергій Оболоник проінформував засновників республіки про результати поїздки придністровської делегації на Міжнародний економічний форум, який відбувався в Санкт-Петербурзі з 6 по 8 червня.

Як зазначив віце-прем’єр, у форумі взяли участь 19 тисяч учасників із 145 держав світу. «Ця значна економічна подія стала важливим елементом стратегії Росії у всіх напрямках, в тому числі щодо підтримки підприємництва, стимулювання національних проектів, розвитку держави взагалі. Тому ті теми, які там обговорюються, дуже важливі не тільки для визначення стратегії, а й шляхів її реалізації в Придністров’ї, оскільки ми досить гармонійний з РФ регіон і орієнтуємося на неї», – сказав Сергій Оболоник.

Він зауважив, що форум є важливим майданчиком, на якому можна побудувати взаємовигідні відносини з російськими партнерами. Важливим досягненням є те, що представникам придністровської делегації вдалося виступити на панельній сесії в останній день форуму. Вона відрізнялася своєю специфікою, тому що транслювалася в усі країни СНД і проводилася в рамках виконавчого комітету СНД. Міжнародний форум продемонстрував учасникам світового економічного зібрання ефективність взаємодії з Придністров’ям.

Сергій   ЛЕВЧЕНКО.